Zarzuela
Zarzuela
Een spaanse vissoep die wij eten met Henriette's verjaardag.
Lekker met stokbrood en een glas Pinot Blanc.
Bestrooi 700 gram visfilets (kabeljauw, schelvis, Victoriabaars) met zout.
Verhit wat olijfolie in een ruime pan en fruit hierin 2 grote uien (in ringen gesneden),
en 4 knoflookteentjes licht aan.
Doe vervolgens 2 rode paprika's, 1 spaanse peper en 2 vleestomaten (ontveld) erbij.
Voeg dan 50 gram Serranoham, 50 gram amandelen, 4 dl witte droge wijn , wat citroensap, 1 laurierblad , wat saffraan en zout toe.
Voeg nu de vis, eventueel inktvisringen en gamba's toe en laat het geheel ± 10 minuten zachtjes koken.
Voeg tenslotten 250 gram mosselen toe en laat nogmaals 5 à 6 minuten pruttelen.
Serveer in voorverwarmde kommen.
Erbij een broodje met rouille!
Snijd voor de rouille 1/2 rode paprika in reepjes en fruit ze in een eetlepel olie zachtjes gaar.
Laat de paprika afkoelen.
Doe de koude paprika samen met 10 draadjes saffraan, 1 teentje knoflook, 1 snee stookbrood en 1 eidooier in de keukenmachine en draai het geheel tot een gladde puree.
Schenk, terwijl de keukenmachine draait, geleidelijk 2 dl olijfolie toe, zodat een mooie mayonaise ontstaat.
Breng de rouille op smaak met peper, zout.
Bron: henriette - fernandawessels