Zalm lasagne
Zalmlasagne
Een recept van Lion en Ninke
Vraagt iets voorbereiding maar eenmaal in de oven, heb je tijd om samen te borrelen!
Vang eerst een zalm!!!!
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd 500 gr. verse zalm in (niet te klein) stukken en strooi hierover wat vis kruiden .
Laat dit even staan om de kruiden in te laten trekken.
Snijd 1 winterpeen, 1 courgette, 1 gele paprika in blokjes.
Bak deze in een pan met olijfolie.
Eerst de wortel, daarna courgetten en dan de paprika.
Als dit 5 minuten heeft gebakken voeg je dan 1 bos gesneden verse basilicum toe.
Voeg nu de zalm toe en bak deze even kort mee.
Voeg wat gesneden zwarte olijven toe en roer daarna 1 potje pastasaus (basilicum) hier doorheen.
Maak nu een bechamelsaus (vers) of uit een potje of poeder zoals aangegeven op het pakje.
De lasagne ‘opbouwen’.
Begin met een laagje saus, daarna de lasagnebladen totdat je drie lagen hebt.
Hierboven komt de bechamelsaus en daarna een laagje geraspte kaas.
Zet het in de oven op 180 graden voor +/- 40 minuten.
Heerlijk met een glas zuivere Torrontès, een hout gerijpte Verdejo of een fruitige Chardonnay.