Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Wit gebak

Wit gebak
Wat geconcentreerde melk, room en gewone melk.
Dan wat eieren, bloem en suiker erbij en jij hebt een fabuleuze taart.


Een recept uit onze vakantie in Brazilië.

Een dag tevoren:
Een vanille stokje in twee snijden en uitschrapen.
1 blik van 390 gram geconcentreerde gezoete melk + de inhoud van het blikje aan gewone melk + de inhoud van het blikje aan slagroom .
Eraan toevoegen 2 eetlepels Rum en vanillezaadjes.
Alles door elkaar mixen tot een homogene saus.
Deze saus in een dichte bak bewaren tot de volgende dag.

De dag zelf:
Oven tot 180°C verwarmen.
Van 6 eieren de eidooiers met 200 gram suiker kloppen tot ze wit worden.
Aan toevoegen 200 gram bloem en een zakje droge gist .
De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de eigeel massa scheppen.

Een bakblik invetten (+/- 26 cm), en daar het deeg in doen.
Niet meer dan de helft vullen! want het gebak mag tijdens het bakken absoluut niet buiten het bakblik komen.

Ongeveer 30 minuten bakken.
Gebak uit de oven halen en op meerdere plekken inprikken met een dik satéstokje.
Schenk dan voorzichtig de 3 melksaus over het nog warme gebak, zonder hem uit het blik te halen.

Laat hem dan afkoelen en op het moment dat hij geserveerd kan worden pas uit het blik halen.
Voor extra calorieën en extra indruk, kan dit gebak ook versierd worden met opgeklopte slagroom.


Drink hierbij een lekker Cappuccino! wijn kan zoveel melk niet aan.