Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Wijn/spijs proeverij

Wijn/spijs proeverij


Samen proeven met heerlijke gerechten = genieten
Hieronder een aantal ideeën die gemakkelijk te realiseren zijn



11 wijnen voor € 95.00








 

 

Welke wijn?

Welke druif?
 

recept

Verse aardbeien
 

Prosecco
Italië

Prosecco

schaal met verse aardbeien + poedersuiker
 

Verse kaas
met kruiden

San Martino Pinot Grigio
Italië - Veneto

Een vrij geurige creatie, met licht gekruid wit fruit plus citrus (perzik o.a.) in zijn sappige smaak.

 

Pinot Grigio

Philadelphia kaas met verse geitenkaas vermengen + veel verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, oregano), roze peper en iets zout
 

Noten pesto

Domaine de Panery
Cuvée Elisabeth

Frankrijk — Rhône

De basis voor het wijnmaken is het evenwicht tussen bodem, klimaat en druif en daaraan wordt bij Panery veel aandacht besteed.
 

Chardonnay

Pesto maken van geroosterde pecan noten, olijven, Parmezaan en olijfolie.
Een aantal pecan noten apart houden en zeer grof door de pesto mengen.

 

Warm gerookte zalm
 

Domaine Félines
Frankrijk —
Côteaux de Bésilles - Roussillon
Ten noorden van Agde en ten westen van Montpellier.
Moderne witte wijn vinificatie op lage temperatuur (17-18 graden). Voor botteling verblijft de wijn nog 3 maanden op de lies, waardoor maximale fruitextractie plaatsvindt.
 

Roussanne

De warm gerookte zalm in mootjes serveren met geroosterd brood

Gegrilde groenten met
gebakken Halloumi
 

El Ariño
Spanje - Somontano

Moderne witte wijn vinificatie, met koude inweking van de schillen en vergisting en rijping op RVS cuves.

 

Gewürztraminer

Paprika's, courgettes, aubergines en kleine tomaten roosteren in de oven.
Halloumi marineren in olijfolie met Provençaalse kruiden en kort grillen (geen zout bij de kaas!)

 

Rosé is weer helemaal "in"- het mag weer en gelukkig maar, want er worden tegenwoordig heel veel lekkere rosé's gemaakt.

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven. Deze worden licht gekneusd waarna de most gaat gisten in aanwezigheid van de schillen die daarbij dan hun rode kleur afstaan aan het gistende druivensap..

Er is een grote variatie in kleur (van lichtroze via oranje naar lichtrood) en smaak (van mild droog tot droog en van licht frivool tot stevig).
Dit hangt helemaal af van de gebruikte druivensoort alsmede hoe lang (of beter hoe kort) de schillen hebben mee gegist!
 

 

Filet Americain met truffel
op geroosterd brood

Esporão Alandra
Portugal



 

50% Aragones

50%Trincadeira

Verse champignons (en eventueel verse truffel) zeer fijn snijden en marineren in truffel olie. Vermengen met verse filet Americain, bieslook en roze pepers.
 

Kiphaasjes

Miopasso
Italië - Puglia

Parziale appassimento
Een van de grootste verborgen schatten van Italië.
De geplukte druiven krijgen een uitzonderlijk lange indroging (appassimento) waardoor er een optimale concentratie in de druiven bereikt wordt.
Het fraaie fruit van de geconcentreerde wijn wordt gelardeerd met aroma’s van gedroogde pruimen, vijgen, noten en gedroogde specerijen.

 

Primitivo

kiphaasjes marineren in olijfolie met wildkruiden.
Kort bakken en gelijk serveren.

Rollade met
geroosterde
Franse aardappelen

Domaine de la Baume
Frankrijk - Languedoc

Domaine de la Baume
is gelegen in het hart van de Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk.
Op dit domein combineert men technieken uit de ‘nieuwe’ wijnwereld (zoals het ‘s nachts plukken van de druiven) voor wijnen waarbij het unieke fruit van de druiven voorop staat, met de waarden van de ‘oude’ wijnwereld, waarbij ook de herkomst van de wijn niet wordt verloochend.


 

100% Syrah

Traditionele rode wijn vinificatie met opvoeding op Franse eiken barriques.

Hele rollade gebraden kopen bij de slager.
Kleine Rozeval aardappelen voor koken en roosteren in de oven met tijm en rozemarijn

Tête des Moînes

Fenegriek kaas van Jolanda
Nijensleek

Château de Sabazan
Côtes de Saint Mont

Frankrijk -


Gemaakt van bijna overrijpe blauwe druiven.
Traditionele rode vinificatie met lange inweking van de druiven en daarna rijping op gedeeltelijk nieuwe eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.



 

70 % Tannat
20 % Cabernet Sauvignon/Franc

10 % Servadou
De methode van groene oogst, waardoor er slechts 4 of 5 trossen aan elk stok tot onwikkeling hoeven te komen geeft kwalitatief prachtige wijnen.

kazen zijn hier maar een indicatie!

Aardbeien toetje

Toso Brachetto
Italië - Piemonte
Licht tintelende rode dessertwijn
 

Brachetto

Verse aardbeien marineren in crème de cassis en suiker.
Iets lavendel eraan toevoegen en serveren met slagroom.



 

Chocolade +
truffels

PX
7 jaar rijping op fust
 

100% Pedro Ximénez.

 

 

 

 

 


Proeflijsten uitprinten>>>