Wijn/spijs proeverij
Wijn/spijs proeverij
Samen proeven met heerlijke gerechten = genieten
Hieronder een aantal ideeën die gemakkelijk te realiseren zijn
11 wijnen voor € 95.00
|
Welke wijn? |
Welke druif? |
recept |
Verse aardbeien |
Cielo Reserve |
Garganega/Trebbiano |
schaal met verse aardbeien + poedersuiker |
Verse kaas |
Le Rive Pinot Grigio |
Pinot Grigio |
Philadelphia kaas met verse geitenkaas vermengen + veel verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, oregano), roze peper en iets zout |
Noten pesto |
Domaine de la Baume |
Chardonnay |
Pesto maken van geroosterde pecan noten, olijven, Parmezaan en olijfolie. |
Warm gerookte zalm |
Domaine Crès Ricards |
Roussanne/Marsanne |
De warm gerookte zalm in mootjes serveren met geroosterd brood |
Gegrilde groenten met |
Bergsig |
Gewürztraminer |
Paprika's, courgettes, aubergines en kleine tomaten roosteren in de oven. |
Rosé is weer helemaal "in"- het mag weer en gelukkig maar, want er worden tegenwoordig heel veel lekkere rosé's gemaakt. |
Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven. Deze worden licht gekneusd waarna de most gaat gisten in aanwezigheid van de schillen die daarbij dan hun rode kleur afstaan aan het gistende druivensap.. |
Er is een grote variatie in kleur (van lichtroze via oranje naar lichtrood) en smaak (van mild droog tot droog en van licht frivool tot stevig). |
|
Filet Americain met truffel |
Mirada |
85% Bobal + 15 % Tempranillo |
Verse champignons (en eventueel verse truffel) zeer fijn snijden en marineren in truffel olie. Vermengen met verse filet Americain, bieslook en roze pepers. |
Kiphaasjes |
I Muri |
Negroamaro |
kiphaasjes marineren in olijfolie met wildkruiden. |
Rollade met |
Domaine de la Baume |
100% Cabernet Sauvignon |
Hele rollade gebraden kopen bij de slager. |
Tête des Moînes |
Wester Cellars Lodi |
100% Zinfandel |
kazen zijn hier maar een indicatie! |
Aardbeien toetje |
Rocca del Forti |
roze Muscat - Glera |
Verse aardbeien marineren in crème de cassis en suiker. |
Chocolade + |
PX |
100% Pedro Ximénez. |
|
|
|
|
|