Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Wijn/spijs proeverij

Wijn/spijs proeverij
Samen proeven met heerlijke gerechten = genieten
Hieronder een aantal ideeën die gemakkelijk te realiseren zijn


11 wijnen voor € 95.00

 

Welke wijn?

Welke druif?
 

recept

Verse aardbeien
 

Cielo Reserve
Italië

Garganega/Trebbiano

schaal met verse aardbeien + poedersuiker
 

Verse kaas
met kruiden

Le Rive Pinot Grigio
Italië - Veneto

Een vrij geurige creatie, met licht gekruid wit fruit plus citrus (perzik o.a.) in zijn sappige smaak.

 

Pinot Grigio

Philadelphia kaas met verse geitenkaas vermengen + veel verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, oregano), roze peper en iets zout
 

Noten pesto

Domaine de la Baume
Frankrijk — Languedoc 

De basis voor het wijnmaken is het evenwicht tussen bodem, klimaat en druif en daaraan wordt bij Robert Vic veel aandacht besteed.
 

Chardonnay

Pesto maken van geroosterde pecan noten, olijven, Parmezaan en olijfolie.
Een aantal pecan noten apart houden en zeer grof door de pesto mengen.

 

Warm gerookte zalm
 

Domaine Crès Ricards
Frankrijk - 
Roussillon
Ten noorden van Agde en ten westen van Montpellier.
Moderne witte wijn vinificatie op lage temperatuur (17-18 graden). Voor botteling verblijft de wijn nog 3 maanden op de lies, waardoor maximale fruitextractie plaatsvindt.
 

Roussanne/Marsanne

De warm gerookte zalm in mootjes serveren met geroosterd brood

Gegrilde groenten met
gebakken Halloumi
 

Bergsig
Zuid-Afrika

Moderne witte wijn vinificatie, met koude inweking van de schillen en vergisting en rijping op RVS cuves.

 

Gewürztraminer

Paprika's, courgettes, aubergines en kleine tomaten roosteren in de oven.
Halloumi marineren in olijfolie met Provençaalse kruiden en kort grillen (geen zout bij de kaas!)

 

Rosé is weer helemaal "in"- het mag weer en gelukkig maar, want er worden tegenwoordig heel veel lekkere rosé's gemaakt.

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven. Deze worden licht gekneusd waarna de most gaat gisten in aanwezigheid van de schillen die daarbij dan hun rode kleur afstaan aan het gistende druivensap..

Er is een grote variatie in kleur (van lichtroze via oranje naar lichtrood) en smaak (van mild droog tot droog en van licht frivool tot stevig).
Dit hangt helemaal af van de gebruikte druivensoort alsmede hoe lang (of beter hoe kort) de schillen hebben mee gegist!
 

 

Filet Americain met truffel
op geroosterd brood

Mirada
Spanje 



 

85% Bobal + 15 % Tempranillo

Verse champignons (en eventueel verse truffel) zeer fijn snijden en marineren in truffel olie. Vermengen met verse filet Americain, bieslook en roze pepers.
 

Kiphaasjes

I Muri
Italië - Puglia

Parziale appassimento
Een van de grootste verborgen schatten van Italië.
De geplukte druiven krijgen een uitzonderlijk lange indroging (appassimento) waardoor er een optimale concentratie in de druiven bereikt wordt.
Het fraaie fruit van de geconcentreerde wijn wordt gelardeerd met aroma’s van gedroogde pruimen, vijgen, noten en gedroogde specerijen.

 

Negroamaro

kiphaasjes marineren in olijfolie met wildkruiden.
Kort bakken en gelijk serveren.

Rollade met
geroosterde
Franse aardappelen

Domaine de la Baume
Frankrijk - Languedoc

Domaine de la Baume
is gelegen in het hart van de Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk.
Op dit domein combineert men technieken uit de ‘nieuwe’ wijnwereld (zoals het ‘s nachts plukken van de druiven) voor wijnen waarbij het unieke fruit van de druiven voorop staat, met de waarden van de ‘oude’ wijnwereld, waarbij ook de herkomst van de wijn niet wordt verloochend.


 

100% Cabernet Sauvignon

Traditionele rode wijn vinificatie met opvoeding op Franse eiken barriques.

Hele rollade gebraden kopen bij de slager.
Kleine Rozeval aardappelen voor koken en roosteren in de oven met tijm en rozemarijn

Tête des Moînes

Fenegriek kaas van Jolanda
Nijensleek

Wester Cellars Lodi
Californië -


Gemaakt van bijna overrijpe blauwe druiven.
Traditionele rode vinificatie met lange inweking van de druiven en daarna rijping op gedeeltelijk nieuwe eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.



 

100% Zinfandel

De methode van groene oogst, waardoor er slechts 4 of 5 trossen aan elk stok tot onwikkeling hoeven te komen geeft kwalitatief prachtige wijnen.

kazen zijn hier maar een indicatie!

Aardbeien toetje

Rocca del Forti
Italië -
Licht tintelende rode dessertwijn
 

roze Muscat - Glera

Verse aardbeien marineren in crème de cassis en suiker.
Iets lavendel eraan toevoegen en serveren met slagroom.



 

Chocolade +
truffels

PX
7 jaar rijping op fust
 

100% Pedro Ximénez.

 

 

 

 

 


Proeflijsten uitprinten>>>