Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Wijn en lunch?

Wat met een lunch?

Een goede ontvangst, mogelijkheden om te proeven... en om te eten.
Gast zijn is heerlijk!

- Bij een risotto met langoustines, eventueel met truffelolie. Zacht, licht-zoet gerecht met een filmende risotto, romig en aards.

- Een houtgerijpte Sauvignon Blanc, met de geur van buxus en gras, een volle smaak en frisse afdronk.
- Een houtgerijpte Chardonnay , met een klein zoetje vanwege het houtlagering is iets overheersend, maar toch is hij elegant en wordt de wijn beter bij de risotto, zonder hem te overheersen. De beste combinatie!

- Bij eekhoorntjesbrood op getoasted brood , lekker vegetarisch gerecht met veel smaaknuances, met een smaak die romig en zoetig overkomt.

- Een zachte Merlot, licht en fruitig, met aroma's van pruimen en een frisse afdronk past er goed bij.

- Een Australische Shiraz toont wat uitgesproken geuren van aardbeien, bramen en bessen, maar wordt hij bij dit gerecht lekkerder vanwege zijn aardse en kruidige tonen. De beste combinatie!

- Een Cabernet Sauvignon is te krachtig voor dit gerecht (te stevig, complex, zwaar en dominant).

- Bij spare-ribs en uienpurée , een door en door gare gebraden, (met een oosters tintje vanwege de marinade van soja en steranijs), is dit een krachtig gerecht met een zeer rijke smaak, maar zacht.

- Een Bordeaux, met iets meer Merlot is elegant, sappig en fruitig met een frissen afdronk.

- Een Cru van de Beaujolais valt hier op zijn plek: zwoel en romig, iets kruidig en fris. De beste combinatie!

- En dan de lunch afsluiten met een kaasplateau, met notenbrood, abrikozenpurée of portpruimen .

Als laatste gang een kaasplateau. Dat blijft moeilijk, want de ideale combinatie bestaat niet. Alleen een op een = één wijn bij één kaas.
Meerdere kazen combineren met één wijn is heel lastig.

Hier zou een port misschien nog het beste zijn.

- Een Chenin Blanc doet het goed met de brie.

- Een Sauternes doet het zeer goed met de blauwschimmelkazen.
Maar met zo'n prachtige wijn, proef je wijn niet meer (de kaas overheerst).
En je dan moet kiezen laat je misschien liever de kaas staan!!!