Vis en crôute de sel
![]() Marcel's recept voor onverwachten gasten! Maak een deeg van 400 gram bloem 250 gram grof zout en 25 cl water Goed kneden en uitrollen Leg een vis van jouw keus erop Vouw hem dicht en maak hem mooi! Voor glans doe wat eigeel erop (facultatief) Leg de vis in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 tot 30 minuten. Laten rusten gedurende 10 à 15 minuten en dan pas openbreken. Ook lekker met doraden of met zalm. Dit recept is ook lekker met kip: Voeg bij kip knoflook en als je het lekker vindt aardappelen erbij. 2 kilo zout, 1/2 glas water, 30 gram bloem en 2 eierdooiers. In een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 1 1/2 uur bakken. Makkelijke versie: Grof zeezout in een koekenpan goed verwarmen en daarop een zalmfilet (met vel) bakken. |