Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Vis en crôute de sel

Vis en croûte de sel
Marcel's recept voor onverwachten gasten!

Maak een deeg van
400 gram bloem
250 gram grof zout en
25 cl water

Goed kneden en uitrollen
Leg een vis van jouw keus erop
Vouw hem dicht
en maak hem mooi!
Voor glans doe wat eigeel erop (facultatief)
Leg de vis in een voorverwarmde oven op 200°C
gedurende 20 tot 30 minuten.
Laten rusten gedurende 10 à 15 minuten en dan pas openbreken.

Ook lekker met doraden of met zalm.


Dit recept is ook lekker met kip:
Voeg bij kip knoflook en als je het lekker vindt aardappelen erbij.
2 kilo zout, 1/2 glas water, 30 gram bloem en 2 eierdooiers.
In een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 1 1/2 uur bakken.


Makkelijke versie:
Grof zeezout in een koekenpan goed verwarmen en
daarop een zalmfilet (met vel) bakken.