Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Villard

Villard Estate  -  Thierry Villard 
Toepassing van moderne technologieën met respect voor detail, creativiteit en vernieuwing dragen bij tot de productie van uitgelezen wijnen

Thierry is geboren in Parijs, franser kan het bijna niet. 
Een fanatieke en kundige kerel, die leeft met zijn wijn. 
Hij geeft zijn wijn graag plaats in restaurants en wijnspeciaalzaken en niet in grootdistributie. 
In zijn jeugd kreeg hij wijn met de paplepel ingegoten, want zijn vader was wijnmakelaar. 
Op 22 jarige leeftijd maakte hij met vakantie kennis met de schoonheid van Chili. 

Naast het prachtige landschap van bergen en meren ontdekte hij ook een andere schoonheid, zijn latere echtgenote Pauline. 
Ook maakte hij kennis met de verschillende mogelijkheden voor wijnbouw, die toen nog niet echt waren ontdekt. 
En hoewel zijn vrouw uit een wijnproducerende familie kwam, zag Thierry toch geen reden met Pauline in Chili te blijven. 
In die jaren was de politieke en economische toestand erg fragiel. 
Ze besloten naar Frankrijk te gaan, maar als je gewend bent aan een land als Chili, is het moeilijk aarden in Frankrijk. 
Een van zijn zwagers, een oenoloog, woonde al in Australië en Thierry besloot daarheen te verkassen. 
Hij woonde en werkte daar 16 jaar bij een van de grootste wineries.

Tijdens de vakanties naar Chili in de 70er en 80er jaren verkende hij de mogelijkheden voor het stichten van een eigen wijnbedrijf. 
Steeds meer kreeg hij het gevoel dat zijn toekomst in dit Zuid-Amerikaanse land lag. 
In 1988 was hij ervan overtuigd dat het economisch en politiek gezien steeds beter ging en in Europa werd Chili als Nieuwe Wereld wijnproducent met open armen ontvangen.

Hij besloot in 1989 met het inmiddels gegroeide gezin (2 zoons) naar Chili te verhuizen en zijn geregelde leven in Australië vaarwel te zeggen voor een nieuwe uitdaging in zijn leven. 
In 1989 werd Villard Estate gesticht en in het begin kocht hij bij vantevoren uitgezochte druiventelers de kwaliteitsdruiven die hij dacht nodig te hebben voor het maken van goede wijn.
Voor de produktie zelf maakte hij in het begin gebruik van de capaciteit van de grootste en modernste wijnfabriek van Chili. 

Ondertussen ging hij uitgebreid op zoek naar locaties voor een eigen wijngaard. 
Thierry’s belangrijkste doel was het maken van eersteklas witte wijnen en een rode Pinot noir , die in die dagen nog vrij onbekend was. 

In de Casablanca Valley vond hij alles wat hij nodig had op het gebied van klimaat en bodem. 
In de begin 90er jaren was hij bijna een pionier, omdat dit gebied slechts een handjevol gebruikers had en nog niet ontdekt was. 
In 1992 plantte hij zijn eerste Sauvignon-blanc-, Chardonnay- en Pinot-noir druiven. 

In 1996 bouwde hij een kleine, maar uiterst moderne Winery en de oogst van 1997 was de eerste die hij zelf kon verwerken.

Vandaag de dag is de Winerie gegroeid tot 23 hectaren, niet groot, maar wel behorend tot de top van Chili. 
Dit komt vooral door het fanatieke hobbyisme van Thierry, die niet geïnteresseerd is in kwantiteit, maar in kwaliteit
De beperkte produktie is dan ook garantie voor een voortdurende opvolging van de wijnoogst. 
Met andere woorden verzekerde kwaliteit in het glas. 
Wijnen 
Lage rendementen. 
Niet strikt bio, maar wel veel aandacht voor het milieu en ISO 14001 gecertificeerd, als het eerste wijndomein in Casablanca Valley. 
Modern uitgerust.  Werkt met nieuwe eik.

De twee hoofdreeksen zijn de Expresión (basis) en de Esencia (bewaarwijnen met duidelijke nieuwe eik). 
Expresion Reserve 
Sauvignon-blanc 
In de neus zwoel, exotisch, een chutney van perzik, overgoten met citrus sap; fruitig, rond, fris en leuk, mooie frisse afdronk; een mooie wat vettige, exotische sauvignon Blanc 
Chardonnay 
Pinot-noir 
Merlot 

Grand Vin Grand Reserve waarin zowel fruit als houtrijping duidelijk naar voren komen 
Le Pinot Noir 
Le Chardonnay
 

Esencia 
Villard Estate Equis Gran Vino Tinto Equis is het paradepaardje van Villard: een blend van de beste vaten met Cabernet Sauvignon en Merlot, die nog lang kan ouderen . 
El Noble tot slot is een bijzondere en zeldzame zoete wijn gemaakt van Sauvignon Blanc. 
De druiven zijn laat geoogst en hebben de gelegenheid gekregen om botrytis (edelrot) te ontwikkelen, waardoor de speciale smaak ontstaat. 
Daarom lijkt deze wijn ook wel iets op de Sauternes uit Zuid-Frankrijk.
 


Op dit moment geen wijnen leverbaar!

http://www.villard.cl 



Bron: Coenecoop