Vijg en hangop
Filodeeg gevuld met vijgen en vanillehangop
Een recept van Ger van kookstudio Kookpunt
Ingrediënten: 4 personen
2 plakken filodeeg
4 verse vijgen
25 gr. spijs
roomboter
poedersuiker
Bereiding:
Snijd het filodeeg in 8 vierkante plakken van ca 10 cm.
Smeer de plakjes filodeeg in met gesmolten boter en bestuif ze met poedersuiker.
Beboter ook 4 ovenschaaltjes.
Hiervoor kunnen bijvoorbeeld soufflébakjes gebruikt worden.
Druk 2 plakjes filodeeg in een bakje.
Schil de vijgen.
Snijd ieder vijg in 4 parten en leg deze in de bakjes.
Verkruimel het spijs en verdeel deze over de vijgen.
Zet de schaaltjes ca. 10 minuten op het rooster van de barbecue en sluit de deksel van de barbecue.
Contoleer na 10 minuten of het filodeeg krokant is geworden, anders nog een paar minuten langer laten bakken.
Vanille hangop
Ingrediënten: 4 personen
½ ltr. volle yoghurt
125 cc. slagroom
4 gr. vanillesuiker
60 gr. suiker
Bereiding:
Laat de yoghurt ca. 10 uur uitlekken in een theedoek met een zeef.
Het uitlek gewicht zal nu ongeveer 250 gr. zijn.
Klop 125 cc. room bijna stijf samen met de vanillesuiker en de gewone suiker.
Spatel de room door de ingedikte yoghurt.
Bewaar de hangop in de koelkast.
Ger bereiken voor catering: club 10 in Havelte
Bron foto: smulweb - loods5