Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Varkenshaas

Varkenshaas met champignon roomsaus
Een recept van Anita en Harold, vlees specialisten!


Bak de varkenshaas rondom bruin in half boter/half olie.
Breng hem op smaak met zout en peper en leg hem in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 15 à 20 minuten.

Bak ondertussen verse champignons (in plakjes gesneden) tot ze hun vocht weer opgenomen hebben.
Los een bouillon tablet op in wat water (liefst een porcini tablet).
Roer een schepje bloem bij de champignons en blus af met de bouillon.
Voeg een flinke scheut room toe en laat zachtjes sudderen.

Snijd de varkenshaas in dikke plakken, vang het vleessap op en voeg dit aan de saus toe.

Breng eventueel op smaak met nog een beetje zout en peper.
Versier met vers gesneden bieslook.

Lekker met rijst of aardappelpuree.

Wijntip
Pinot Blanc uit Hongarije van Vincellér.
Droog, fruitig met een ‘rokerige’ afdronk.
Drink hem gekoeld.