Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Tuiles

Tuileseen typisch Frans amandelkrul-koekje afkomstig uit de Elzas.
Lekker als toetje of bij de thee

Klop 6 eieren los met 1 dl koude water.
Meng hierbij 500 gram suiker, 2 theelepels citroensap en 200 gram amandel poeder door.
Zeef 175 gram bloem boven het eimengsel en roer door tot een glad beslag ontstaat.
Schep 20 gram amandel schaafsels door het beslag en zet koel weg.

Verwarm de oven voor tot 175°C.
Vet een bakplaat in met boter.
Schep kleine hoopjes beslag op de bakplaat en strijk het beslag in de lengterichting iets uit maar zorg voor wat tussenruimte.
Bak de koekjes in het midden van de oven in +/- 12 minuten goudbruin.
Buig de nog warme koekjes voorzichtig (bijvoorbeeld over een deegroller of smalle fles) tot krullen en laat ze afkoelen.


Heerlijk bij een kopje koffie,
bij een dessert en
met een glas Moscatel.

Tuiles met noten!
60 gram hazelnoten (of andere noten) droog bakken,
10 dl melk, 75 gram boter, 75 gram suiker en 75 gram glucose eraan toevoegen
Bakken in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ± 10 minuten.

Chocolade tuiles?
Gesmolten chocolade aan het beslag toevoegen.

Groene tuiles?
een beetje mintsiroop eraan toevoegen.


Dessert met tuiles!
Maak een soort "Tom Pouce" met vers fruit.

Tuile met sorbetijs.



Bron: myopera - home gourmet - Michel Roux - veer - fotosearch