Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Tonijn en Houmous

Tonijn en Houmous.
Kan zowel als hapje vooraf of als voorgerecht.
Een recept van Pierre. "En mets. fais ce qu'il te plaît".

Maak eerst de Houmous.
1 blik kikkererwten , 1/2 potje yoghurt (liefst Griekse), 2 teentjes knoflook ,
het sap van een 1/2 citroen , wat olijfolie, zout en Tabasco of Piment d'Espelète .
Alles samen mixen tot puree dikte.

Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Haal ze uit de pan, doe er wat olie in en bak de blokjes tonijn zeer kort in de pan.
Haal ze eruit, doe er wat zout en peper op en rol ze door de gebakken sesamzaadjes.

Serveer dit samen met eventueel wat Kikkoman sojasaus erbij.

Drink een mooi rosé bij.