Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Thaise tonijn

Thaise tonijn
Lekker, licht en gezond.

Een recept van Henk

3 paprika's van verschillende kleuren ontvellen.
(In oven roosteren tot ze zwart zijn, in plastic zak gedurende 20 minuten verpakken en dan pellen).
Snijden in dunne reepjes en wat olijfolie erover schenken.

Verse tonijn (van sushi-kwaliteit) met olie, peper en iets citroensap marineren.
Dan in sesamzaad rollen en kort maar heet bakken.

Een vinaigrette saus maken met olie, citroensap, zout, peper, chilisaus , wat gembersiroop en verse koriander .
Kiooms dressing met groene mosterd is ook geschikt. Alleen wat chilisaus en koriander toevoegen.

De nog wat warme tonijn op de paprika's leggen, vinaigrette erover schenken, eventueel versieren met wat korianderblaadjes en serveer direct.

Vind je sesamzaadjes niet lekker, maal dan wat hazelnoten en groene peperkorrels en rol daarin de tonijn. 


Drink hierbij een stevige rosé als
- Desir de rosé Cap d'Agde uit de Mediterrané,
- fruitige Viognier uit Chili
of een stoere blend uit de Languedoc.