Tartaramôle
Tartaramôle van Loulou
"Een drôle de Loulou"!
Verse tonijn in kleine blokjes snijden.
Sjalotje zeer fijn snijden en mengen met citroensap , iets wasabi , sesamzaadjes (eerst branden),
soja saus , olie, zout, peper en tonijn blokjes.
Een avocadomousse maken van avocado , citroensap, zout, peper en iets room .
Maak eerst een bolletje tonijntartaar en dek af met avocadomousse.
Versier met een limoenzeste, vinaigrettesaus, waar gember aan toegevoegd is, en Kikkoman sojasaus.
Eventueel een roosje van sushigember maken.
Dezelfde tartaar kan gemaakt worden van verse tonijn en verse zalm.
Oppimpen met
- shezuan peper, gemalen en sushi gember,
- met wasabi, soja saus en een hartje sla.
- zeewier
- met citroentijm en sesamzaad.
- met maanzaad.
Moeilijk gerecht voor wijn.
Drink hier een Pinot Noir uit de Elzas of een stevige rosé.
Bron: Loulou - luciegoerig - tumefiletarecette