Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Stoven met rood

Stoofgerecht met rode wijn
Een recept van Geke gekregen.

Het is koud en misschien wordt het wel kouder!
Stoofschotels op het vuur dus. Een ingewikkelde stoofschotel? Nee, een simpele, maar wel een lekkere.

Deze stoofschotel staat in enkele minuten op het vuur.

Snijd 750 gram stoofvlees van Harold (of BertJan) in grote dobbelstenen.
Vlees in een grote pan.
Voeg er 2 grote fijngesneden uien bij + 3 eetlepels tomatenpuree (en een klontje suiker).
Overgiet het geheel met 600 ml lekkere, stevige rode wijn en stop er een bouquet garni (laurierblad + tijm en rozemarijn) tussen.

Breng het geheel aan de kook en laat het dan +/- 2 à 2,5 uur stoven.
Ga niet de stad in, want je moet af en toe roeren.
Maar je mag de rest van de fles proeven!

Dit is heerlijk met aardappel puree, rijst of pasta.

Drink hierbij dezelfde wijn die je voor het koken gebruikt hebt.
Wijn ideeën: een stoere Cabernet Sauvignon, een kruidige  Rhône, een fruitige Bourgogne of een krachtige Madiran uit Zuid-Frankrijk.




Ooit op tv Hans Wiegel horen vertellen over een super stoofgerecht:

Bak 500 gram in blokjes gesneden uien (geen ringen!).
Doe 750 gram ook in blokjes gesneden riblappen met wat laurierbladeren en kruidnagels erbij
en laat het in een liter stevige rode wijn 8 uur sudderen (ook de lekkere Spanjaard!).
Op smaak maken met zout en peper en eten met zelfgemaakte aardappel purée.

Dit stoofpot smaakt heerlijk met een Spaanse belegen wijn!