Spanje
Spanje
Het fascinerende van Spaanse specialiteiten is hun eerlijkheid en rijkdom.
In Spanje wordt veel vis gegeten.
In het noorden en westen eten de mensen veel kabeljauw.
Aan de oostkust is vooral de paëlla bekend.
(Dit gerecht is genoemd naar de pan waarin het wordt gemaakt).
Het is een rijstgerecht met allerlei soorten vis, schelpdieren en garnalen.
Restje Paëlla over, maak er "sushi" van:
In zuid-Spanje wordt de vis vaak in olijfolie gefrituurd.
Spanjaarden eten 5 maal per dag.
Het ontbijt (desayuno) wordt vaak in een café gebruikt.
Het bestaat uit een vers broodje en veel zwarte koffie.
Rond 11 uur eten ze een stukje stookbrood of een omelet.
De belangrijkste maaltijd is de lunch (almuerzo).
Als voorgerecht neemt men meestal een salade (salada)
of een vissoep (zarzuela) - recept, klik hier.
Dan volgt een omelet (tortilla) of een klein visgerecht.
Het hoofdgerecht is vlees of vis.
Als nagerecht eten de mensen vaak wat pittige geitenkaas of iets zoets.
Men sluit meestal af met een kopje koffie.
Een paar glazen wijn kunnen bij deze maaltijd niet ontbreken.
Vaak gaan de mensen rond 18 uur nog even naar een café
en drinken een glaasje Sherry en eten wat.... tapa's (pittige hapjes).
Tips voor tapa's, klik hier.
De avond maaltijd (cena) begint niet voor 10 uur 's avonds.
Bij het eten drinken Spanjaarden vooral Spaanse wijn.
Een geliefd aperitief is Sangria (mengsel van wijn, likeur, ijsblokjes en veel fruit).
Serranno ham en Pata Negra - Sierra de Jabogo bellota
Chorizo worsten
Grote keus aan olijven