Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Snelle menu

Spruitjescappuccino

Maak 300 gr. spruitjes schoon en snijd ze doormidden.
Laat 250 ml slagroom samen met 750 ml water en 2 bouillonblokjes aan de kook komen.
Doe de spruitjes wat takjes peterselie erin en laat met deksel op de pan zachtjes trekken.
Bak intussen langwerpige plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan.
Vis de peterselie uit de pan en pureer de soep.
Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.
Voeg 20 g koude boter in klontjes toe aan de soep en schuim 'm op met de staafmixer (in een hoge smalle kom, in porties).
Serveer de soep in warme koffiekopjes. Leg bovenop (op de rand van het kopje) het plakje ontbijtspek

Lekker met een Catarratto

 

Lamshaasjes in honing-tijmsaus

met een Chianti Reserva
Snijd 25 g boter in kleine klontjes en leg ze in de vriezer.
Verhit wat andere boter in een braadpan.
Bestrooi de lamshaasjes met versgemalen peper en bak ze snel rondom bruin (± 3 à 4 minuten).
Haal ze uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie.
Saus: voeg het sap van 1 sinaasappel toe aan de pan en laat op hoog vuur even inkoken.
Voeg 1 el honing en 2 el verse tijmblaadjes toe en laat even meepruttelen. Haal de pan van het vuur en klop met een garde de klontjes ijskoude boter erdoor.
Haal de lamshaasjes uit de folie en bestrooi ze met zout.
Leg ze op borden en schenk de saus erover heen.
Lekker met aardappel/knolselderijpuree of met….

Wortelsouffleetjes met koriander Doe eens iets anders met wortels!

Voor dit luchtige recept kun je zowel winterpenen als een bos worteltjes gebruiken.
Oven voorverwarmen op 180°C.
750 g wortelen schrappen en in plakjes gaarkoken in een bodempje water met wat zout en suiker gaar (circa 10 minuten).
Splits van 4 eieren de eiwitten en eigelen. Voeg aan de kom met eigeel 4 flinke el kwark, peper en zout toe.
Snijd een handje verse koriander fijn en rasp de nootmuskaat erbij.
Meng alles goed door elkaar.
Rooster wat sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
Besmeer 4 soufflévormpjes (10 cm) dik met boter en bestrooi met de sesamzaadjes. Giet de wortels af en pureer ze.
Voeg toe aan het eigeelmengsel.
Klop de eiwitten stijf en schep ze door het wortelmengsel.
Doe alles snel over in de soufflévormpjes en schuif voor 30 minuten in de oven. Serveren onmiddellijk!

Pavlova met rood fruit

met een Brachetto Spumante
Dit is een echte feesttopper, spectaculair, maar toch eenvoudig om te maken.
Wel op tijd beginnen, want hij moet een tijdje in de oven, maar dat kan ook de avond, ochtend of middag tevoren.
Je kunt er in principe allerlei soorten zacht fruit voor gebruiken: mango, passievrucht, perzik, experimenteer gerust. Maar de klassieke versie is met rood fruit.
Oven voorverwarmen op 175°C

Klop 7 eiwitten stijf met 350 g witte basterdsuiker.
Schep op het laatst 1 el maïzena erdoor.
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Schep het mengsel over op het papier ongeveer in de vorm van een ronde taart.
Zet de oven op 150°C en bak de pavlova in+/- 30 à 35 minuten: van buiten bros, van binnen nog zacht.
Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en hevel de pavlova (zonder bakpapier) over op een grote schaal.
Klop een bekertje slagroom stijf (zonder suiker) en schep dit bovenop de pavlova.
Verdeel het fruit erover en strooi er veel poeder suiker over!



Bron: Italiana