Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Santa Tresa


Santa Tresa - 
Vittoria, Sicilië

Stefano
Dit estate, daterend uit 1697, is 50 hectare groot en is
sinds 2000 in handen van Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio.



De druiven van het landgoed Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld, maar drie jaar geleden heeft Santa Tresa (de familie Girelli en hun partner) besloten om dit officieel te laten registreren.
Vanaf heden (per oogst 2009) is alles dan ook officieel gecertificeerd als ‘biologische wijn’.

Santa Tresa produceert wijnen van voortreffelijke kwaliteit, zoals de
‘Rina Ianka’ Grillo-Viognier (gedeeltelijkgefermenteerd op eiken vaten), de
Cerasuolo di Vittoria DOCG (de eerste en nog enige DOCG wijn van Sicilië!), de
‘Nivuro’ Nero d’Avola-Cabernet en de
‘Avulisi’ Nero d’Avola.
De laatste twee wijnen rijpen ca. 12 maanden op Franse eiken vaten.
Alle wijnen kregen in het verleden al uitmuntende beoordelingen van grootheden als Robert Parker en Hugh Johnson.
 

De Wijnen:

Cerasuolo di Vittoria DOCG Classico
De eerste en nog enige DOCG wijn van Sicilië!
Nero d’Avola & Frappato druiven.
Deze verfijnde, elegante en toegankelijke rode kwaliteitswijn met de herkomstbenaming Cerasuolo di Vittoria, komt uit de provincie Ragusa, in het zuidoosten van Sicilië.
Dit prachtige eiland kreeg pas in 2005 de erkenning die het al langer verdiende, namelijk een wijnstreek met de felbegeerde DOCG status, de classificatie waar de grote Italiaanse namen zoals Barolo en Brunello onder vallen.
Fraaie rode wijn met veel finesse: kersenfruit, zachte kruiden en licht eiken.
De frisse, maar volle smaakstructuur eindigt met een geurige en kruidige afdronk


‘Nivuro’ Nero d’Avola-Cabernet (het Siciliaanse dialectwoord voor zwart)
De sterke smaak kent rijp fruit, aangename zuren en zachte tannines. Gevolgd door een zachte, lange afdronk.
70% Nero d'Avola 30% Cabernet Sauvignon.
De druiven worden zorgvuldig met de hand gepluk
Diep paars-rood.
De geur heeft intense aroma van zwarte peper en kruiden.
De smaak is warm, krachtige met tonen van zwarte bessen.
De wijn is uitstekend in balans en heeft een verrassende zachte, lange afdronk
Een zalig en stevig glas wijn, dat blijft boeien.
16-18 °C bij gegrilde gerechten, rood vlees met pittige saus en diverse soorten kaas.
Vooral bij oude kaas erg lekker!

Avulisi Nero d'Avola
Deze prijswinnaar is gemaakt van 100% Nero d’Avola.

Donker paarse kleur, heel compact en met oranje omranding.
Bijzondere geur van drop, gecarameliseerde vruchten, kersen, aardbeien, specerijen en mineralen.
In de mond heel vol, fris en toch zacht met elegante en ronde tannines.
Deze wijn wordt 12 maanden opgevoed in barriques van Frans eik en 4 maanden in de fles voor dat deze verkocht kan worden.
De wijn wordt geprijsd met 87/100 punten door de Italiaanse Sommeliers Vereniging!

Extra virgine olijf olie Santa Tresa
De wijnen en olijfolie hebben diverse Biologische certificaten zoals ICEA en AIAB.
De olijfolie van Santa Tresa is het resultaat van een combinatie van microklimaat en bodemsoort, wat resulteert in een uniek en aromatisch eindproduct.
Gemaakt van de Nocellara olijven met een zuurgraadvan 0.3 %.
Handmatid geoogst in de2e helft van oktober.

Persing:Zacht koude persing op dezelfde dag als oogst
Opbrengst per 100 KG olijven16%.
De kleur is goudgeel/groen, de neus is delicaat en fruitig, de smaak is fris net tonen van gemaaid gras en van amandel.
Heerlijk door salades of als specerij.

www.santatresa.it



Bron: Coenecoop