Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Salades en rauwkosten

Wij, als enige en echte Groenteman in Steenwijk hebben vroeger een ruim assortiment rauwkostsalades gemaakt.

Deze werden allemaal in eigen keuken bereidt wat een aantal erg lekkere, gezonde en caloriearme salades oplevert.

Deze unieke zelf gemaakte ambachtelijke salades  hebbeb zoveel positieve reacties opgeleverd van vaste klanten dat wij ertoe zijn geleid om nu alle recepten bekend te maken.

Salades zonder dressing

 

 

Hawaï salade

 

Toevoegen

 

Dressing

 

staafjes

 

rettich/komkommer zonder zaden

 

 

 

geen

 

blokjes

 

3 kleuren paprika
verse ananas …

 

mandarijnen
(of ananas chunks op eigen sap)

 

 

 

 

 

 

Bleekselderij salade

 

 

 

 

 

stukjes

 

bleekselderij

 

 

 

geen

 

blokjes

 

3 kleuren paprika
verse ananas (of ananas chunks op eigen sap)

 

rozijnen
maïs

 

 

 

 

 

 

Pikante rauwkost

 

 

 

 

 

sliertjes

 

witte/spitskool
verse prei

 

ananas
maïs
cocktail uitjes

 

geen

 

blokjes

 

3 kleuren paprika

 

augurken

 

 

 

 

Salades met dressing

Dressing wordt gemaakt van Totaal Griekse Yoghurt + iets vocht van de cocktailuitjes (of citroensap)+ eventueel het vocht van de ananas en verse kruiden.
Bij enkele salade wordt er Crème fraîche, Philadelphia en/of mayonaise toegevoegd

 

 

 

Bleekselderij met kaas

 

 

 

 

 

stukjes

 

bleekselderij

 

ananas
maïs
cocktailuitjes

 

dressing +
ananassap +
peterselie en iets bieslook

 

blokjes

 

Jong belegen Goudse en
Maaslander
Granny Smith appels

 

augurken

 

 

 

 

 

 

Bonen salade

 

 

 

 

 

 

 

Kidney beans (heel goed afspoelen)
maïs

 

 

 


Basis dressing

 

Blokjes

 

groen/geel/rode paprika
verse tomaten


 

 

augurken
cocktail uitjes
maïs

 

 

 

 

 

Waldorf salade

 

 

 

 

 

Blokjes

 

knolselderij (gekookt in azijnwater)
Granny Smith appels

 

cocktail uitjes
augurken
mandarijnen
ananas
maïs

appel

 

Dressing + Crème Fraîche + gehakte walnoten en ananassap

 

Versieren met walnoten

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

Bieten salade

 

 

 

 

 

 

 

De zelfde basis (knolselderij en appels) als waldorf zonder
ananassap

 

cocktail uitjes
augurken
maïs

 

dressing + Crème Fraîche en iets citroensap

 

blokjes

 

vers gekookte bieten

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei salade

 

 

 

 

 

In 6 gesneden

 

gekookte eieren

 

 

 

Totaal + crème fraîche + iets mayonaise en citroensap
+ een snuifje
kerriepoeder

 

Blokjes

 

 

 

augurken
gesneden bieslook
cocktail uitjes
maïs

 

 

 

Asperge salade

 

Gekookte asperges (goed uit laten lekken)

 

eraan toevoegen

 

 

 

 

 

 

Zomer salade

 

 

 

 

 

 

 

De zelfde basis als ei salade maar zonder crème fraîche

 

 

 

 

 

In 6 gesneden

 

tomaten iof honing- tomaten
komkommer

 

augurken
gesneden prei
(zeer weinig en zeer fijn!)
cocktail
uitjes
maïs

 

Totaal + iets mayonaise
en citroensap

 

 

 

 

Midnight salade

 

 

 

 

 

fijn gesneden

 

spitskool
witte kool
verse prei

 

augurken
cocktail uitjes
maïs
mandarijnen

 


Basis dressing + mandarijnen sap

 

reepjes

 

appels (Granny)

 

Rode uien

 

 

 

 

 

 

Kip kerrie salade

 

 

 

 

 

Grof gesneden

 

spitskool
ijsbergsla

 

augurken
cocktail uitjes
maïs
ananas

 

Basis dressing + kurkuma + madras kerrie + ananas sap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartoffel salade

 

 

 

 

 

schijfjes

 

gekookte aardappelen Komkommer zonder zaden

 

augurken
cocktail uitjes

 

Crème fraîche + citroensap +
iets Totaal (weinig)

 

ringen

 

rode uien

 

 

verse peterselie
blaadjes bleekselderij

 

 

 

 

 

 

Aardappel salade

 

 

 

 

 

Geprakte

 

gekookte aardappelen

 

verse peterselie
augurken
cocktail uitjes

 


Basis dressing + iets mayonaise)

 

zeer fijn gesneden

 

gestoofde gezouten rundvlees (als sucade)

 

prei

 

+
jus (van stoofvlees

 

blokjes

 

Groen/geel/rode paprika

 

maïs

 

 

 

 

 

 

Krabsalade

 

 

 

 

 

blokjes

 

augurken
ui ( heel fijn snijden)
cocktail uitjes
verse
tomaten

 

Surimi heel fijn snijden en mengen met basis dressing + crème fraîche en
citroensap tot een molllige saus ontstaat

 

Basis dressing

 

grove stukjes

 

Surimi

 

 

 

 

 

 

 

 

Zalmsalade

 

 

 

 

 

Prakken

 

blikjes rode zalm (goede kwaliteit)

 

cocktailuitjes
augurken

 

Basis dressing + citroensap

 

blokjes

 

Rode uien
tomaten
 

 

appel (weinig en mini-blokjes)

 

 

 

 

 

 

Komkommer-dille salade

 

 

 


Basis dressing

 

plakjes

 

komkommer zonder zaden
rode ui

 

 

 

+ iets citroensap

 

gesneden

 

dille

 

 

 

 

 

 

 

 

Ham/prei salade

 

 

 


Basis dressing
+ peterselie en iets bleekselderij

 

ringen

 

verse prei
(goed gewassen)

 

augurken
cocktailuitjes
maïs

 

+ reepjes achterham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wortelsalade

 

 

 


Basis dressing
+ peterselie en iets bleekselderij

 

geblancheerde

 

winterwortel staafjes

 

augurken
cocktailuitjes
maïs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selderij salade

 

 

 


Basis dressing
 

 

gesneden

 

 

 

 

 

+ peterselie + bleekselderij

 

geblancheerde

 

Knolselderij staafjes

 

Augurken
cocktailuitjes

 

+ bladselderij

 

 



 

 

Tzaziki

 

 

 

Total Griekse Yoghurt
iets citroensap +
knoflook

 

staafjes

 

Komkommer
rettich

 

Augurken
iets coktailuitjes

 

 

 

gehakte

 

Knoflook

 

 

 

 

 

Andere producten:

 

 

 

Wasabi mayonaise

 

 

 

 

 

 

 

Hellman’s mayonaise (vooraal geen Calvé)

 

Wasabi pasta
Wasabi poeder

 

 

 

gehakte

 

peterselie
bieslook

 

HEEL GOED wassen en goed uit laten lekken

 

 

 

 

  

 

Sambal

 

 

 

 

 

20 rode pepers
6 teentjes knoflook

1 stukje asem ter grootte van een walnoot

2 el bruine suiker
1 el honing
1 el ketjap manis

snufje zout
1 dikke ui
verse ananas naar smaak

 

Wie een niet te hete sambal wil, moet de pepers eerst opensnijden, het

zaad en de zaadlijsten verwijderen en ze onder de lopende kraan afspoelen

 

 

Snijd ze fijn.
Meng met de suiker, het zout, de ketjap en de asem tot een
brij

 

Fruit 1 dikke in blokjes gesneden ui en de knoflook in een pan.
Voeg het
pepermengsel toe en wat verse ananas naar smaak.
Breng het geheel aan de
kook.
en laat het heel zachtjes pruttelen totdat het geheel gaat geuren.

Eventueel wat olie (zonnebloem) erbij doen.
Laten afkoelen en in potten
bewaren (koel)

 

 

 

 

Bistro kriel

 

 

 

 

 

 

 

gekookte en afgekoelde krieltjes

 

mengen met kruiden olie

 

Kruidenolie maken door sansa di olivia + zoete paprikapoeder, knoflook poeder
+ iets curry samen te mengen

 
 

 

 

Aardappel wedges met tijm en
rozemarijn

 

 

 

 

 

 

 

gekookte, ongeschilde en afgekoelde aardappelen in de lengte
gesneden

 

 

 

Kruidenolie maken door sansa di olivia + epix kruiden (kruidenboter kruiden)
samen te mengen

 

Toevoegen

 

verse tijm en rozemarijn

 

 

 

 

 

 

 

Roerbak schotel

 

 

 

 

 

blokjes

 

rode en witte uien
3 kleuren paprika

 

 

 

Kruidenolie maken door sansa di olivia + epix kruiden (kruidenboter kruiden)
samen te mengen

 

Toevoegen

 

gesneden champignons
(witte of kastanje)

 

 

 

 

 

 

 

Gemengde sla

 

 

 

 

 

grof snijden:

 

Lollo rosso
lollo biondo
frissé
eikenbladsla
rode sla
(raddichio)

 

 

 

Naar wens toevoegen:
- alfalfa
- bieten scheuten
-

 

 

 

 

ruccola
veldsla