Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Rosé proeverij

Rosé proeverij

Rosé is weer helemaal "in"- het mag weer en gelukkig maar, want er worden eegenwoordig heel veel lekkere rosé's gemaakt.

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven.
Deze worden licht gekneusd waarna de most gaat gisten in aanwezigheid van de schillen die daarbij dan hun rode kleur afstaan aan het gistende druivensap.
Er is een grote variatie in kleur (van lichtroze via oranje naar lichtrood) en smaak (van mild droog tot droog en van licht frivool tot stevig).

Dit hangt helemaal af van de gebruikte druivensoort alsmede hoe lang (of beter hoe kort) de schillen hebben mee gegist!


Klassieke vinificatie:
De steeltjes van de druiven worden verwijderd waarna de druiven apart van elkaar zacht geperst worden.
Vervolgens blijft de most tussen de 12 en 72 uur in contact met de schillen om voldoende kleur af te geven aan de most.
De most wordt verwijdert van de schillen en het vergistings proces wordt gestart op een gecontroleerde temperatuur tussen de 20-24 graden.
Daarna wordt de wijn geklaard en opgeslagen in tanks van roestvrij staal.

8 rosé's (1 mousserend en 7 stille)
€ 60.00

 

WELKE WIJN?

 

DRUIF

 

VINIFICATIE

 

SMAAK

 

Kiwi Cuvée


Frankrijk

 

Cabernet Franc

 

Vin de Pays du Jardin de la France

Een deel van de Cabernet Franc
druiven wordt na binnenkomst direct geperst. Een tweede (en kleinere) deel blijft gedurende 24 uur in contact met de schil en wordt vervolgens weer
toegevoegd aan het eerste deel.

Daarna vindt fermentatie plaats op een temperatuur van 16 graden.

 

Zalmroze van kleur.

Uitdagende geur, waarin veel fruittonen zoals die van rode bessen.

De smaak is fris met ook weer karakteristieken van rood fruit.

Door een zeer plezierig spanning en een goede balans, verveelt deze niet snel
waardoor deze wijn een hoog "doordrink" gehalte heeft.


 

 

Uvam blush


Italië

 

100% Pinot Grigio

 

De wijngaard ligt 300 meter boven zee niveau wat aan het Garda meer gelegen is. De bodem bestaat voornamelijk uit gesteente, klei en slib.

 

 

De rosé heeft een mooie roze rode kleur, op de neus en in de smaak rood
fruit, zoals frambozen en lychee.
Licht en lekker soepel.

 

Domaine VIC


Frankrijk

 

Grenache

Visie Vic: gezonde grond levert gezonde wijnranken
en die leveren gezonde druiven.
Zo simpel is dat.
Wij werken volgens
biodynamische principes en maken onze wijnen zo puur mogelijk, zonder gebruik
van additieven.
De liefde voor onze grond en de unieke ligging zorgen voor
een wijn op met een prachtige expressie van het terrior.
De frisse zuren
worden mooi in toom gehouden door het fruit.
Deze rosé past perfect bij lange, mooie zomeravonden!

 

Het Domaine ligt op 400 m hoogte in de regio van de Languedoc
(Zuid-Frankrijk), 15 minuten ten zuiden van de stad Carcasonne.

Typisch voor deze wijn is de toon van citrus en mineraliteit.

De druiven zijn van de beste kwaliteit dankzij het geloof in een gezond, duurzaam milieu door de ecologisch verantwoorde werkwijze .

 

 

Deze Rosé stijgt tot grote hoogten.
Niet gek als je bedenkt
dat ze is geboren aan de voet van de Pyreneeën.  
De hete zomerdagen en koele nachten komen samen in deze frisse, knisperende rosé.

Een zalmroze schoonheid met aardbeien en cranberries
in het smaakpallet.

 

Mirada


Spanje

 

Bobal


BIO en Vegan.
Uitstekende kwaliteit  voor een betaalbare prijs.
 

De wijn heeft een donkere roze kleur.
In de neus ruikt met frambozen en
aardbeien. De smaak is zacht en rijp, met veel rood fruit en een fijne fruitige
afdronk.

 

 

Jean Claude Mas rosé


Frankrijk

 

Syrah, Grenache,
Cinsault,
 

 

Klassieke vinificatie methode die typerend is voor Gris rosé uit de Languedoc.

Zeer korte inweking van de schillen, waarna de schillen gescheiden worden van de most en de wijn verder gevinificeerd wordt.

 

 

Zalmrose van kleur met een fijne neus en een mooie evenwichtige smaak met
aroma´s van bloemen en citrusvruchten.

 

Calusari rosé uit Roemenië

 

100%
Pinot Noir

 

Moderne rosé vinificatie; pneumatische persing met
vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting. Dit proces wordt vroegtijdig onderbroken, waardoor er wat restsuiker in de wijn achterblijft.

Geniet van de wijn als aperitief of als begeleider van licht spicy
gerechten, zoals de Aziatische of Latijnse keuken.

 

 

Prachtige frisse rosé. Aroma's van aardbeien en
watermeloen gecombineerd met een licht zachte maar toch frisse en fruitige
afdronk.

 

Mirada Organic


Spanje

 

Tempranillo & 85% Bobal

 

Moderne rosé vinificatie volgens de Saignée methode; korte inweking van de schillen (enkele uren) waarna het rosé druivensap apart vergist wordt (lage temperatuur - 16 graden) gedurende 10 tot dagen.
De wijn is afkomstig van wijngaarden die onderhevig zijn aan een extreem continentaal klimaat met lange, hete zomers.

 

Heerlijke geur
met veel fruitinvloeden zoals aardbei en framboos.
De smaak van deze Mirada rosé is verfrissend, krachtig, vol en sappig waarin
tevens het fruitige karakter van de wijn goed naar voren komt.
De afdronk is
aangenaam.

 

 

Palau Rosado
Cava



Spanje
Penedés

 

Trepat

 

Methode traditionelle (Champenoise), met tweede vergisting op fles waarna
deze ongeveer een jaar oudert in de kelders van San Sadurni d'Anoia.

 

Intense rose kleur met goede vorming van belletjes. Stevige, plezierige geur
van klein rood fruit met een hint van laurier. Een goede afgeronde en warme
smaak die lang blijft hangen.