Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Rosé proeverij

Rosé proeverij

Rosé is weer helemaal "in"- het mag weer en gelukkig maar, want er worden eegenwoordig heel veel lekkere rosé's gemaakt.

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven.
Deze worden licht gekneusd waarna de most gaat gisten in aanwezigheid van de schillen die daarbij dan hun rode kleur afstaan aan het gistende druivensap.
Er is een grote variatie in kleur (van lichtroze via oranje naar lichtrood) en smaak (van mild droog tot droog en van licht frivool tot stevig).

Dit hangt helemaal af van de gebruikte druivensoort alsmede hoe lang (of beter hoe kort) de schillen hebben mee gegist!


Klassieke vinificatie:
De steeltjes van de druiven worden verwijderd waarna de druiven apart van elkaar zacht geperst worden.
Vervolgens blijft de most tussen de 12 en 72 uur in contact met de schillen om voldoende kleur af te geven aan de most.
De most wordt verwijdert van de schillen en het vergistings proces wordt gestart op een gecontroleerde temperatuur tussen de 20-24 graden.
Daarna wordt de wijn geklaard en opgeslagen in tanks van roestvrij staal.

8 rosé's (1 mousserend en 7 stille)
€ 53.00

 

WELKE WIJN?

 

DRUIF

 

VINIFICATIE

 

SMAAK

 

Kiwi Cuvée


Frankrijk

 

Cabernet Franc

 

Vin de Pays du Jardin de la France

Een deel van de Cabernet Franc
druiven wordt na binnenkomst direct geperst. Een tweede (en kleinere) deel blijft gedurende 24 uur in contact met de schil en wordt vervolgens weer
toegevoegd aan het eerste deel.

Daarna vindt fermentatie plaats op een temperatuur van 16 graden.

 

Zalmroze van kleur.

Uitdagende geur, waarin veel fruittonen zoals die van rode bessen.

De smaak is fris met ook weer karakteristieken van rood fruit.

Door een zeer plezierig spanning en een goede balans, verveelt deze niet snel
waardoor deze wijn een hoog "doordrink" gehalte heeft.


 

 

Bardolino


Italië

 

40% Corvina,
40% Rodinella, 20% Molinara.

 

De wijngaard ligt 300 meter boven zee niveau op de heuvels rond het plaatsje Bardolino wat aan het Garda meer gelegen is. De bodem bestaat voornamelijk uit gesteente, klei en slib.

 

 

De rosé heeft een mooie roze rode kleur, op de neus en in de smaak rood
fruit, zoals frambozen en lychee.
Licht en lekker soepel.

 

Domaine de Begude


Frankrijk

 

Pinot Noir

Visie Kinglake: gezonde grond levert gezonde wijnranken
en die leveren gezonde druiven.
Zo simpel is dat.
Wij werken volgens
biodynamische principes en maken onze wijnen zo puur mogelijk, zonder gebruik
van additieven.
De liefde voor onze grond en de unieke ligging zorgen voor
een wijn op met een prachtige expressie van het terrior.
De frisse zuren
worden mooi in toom gehouden door het fruit.
Deze biologische Pinot Noir
Rosé past perfect bij lange, mooie zomeravonden!

 

Domaine Begude wordt door het Britse echtpaar James en Catherine Kinglake.

Op 28 hectare wijngaard wordt wijn gemaakt met een touch van de Nieuwe Wereld die ook tussen de beste Franse wijnen niet misstaat.

Het Domaine ligt op 400 m hoogte in de Limoux regio van de Languedoc
(Zuid-Frankrijk), 15 minuten ten zuiden van de stad Carcasonne.

Domaine Begude produceert voortreffelijke cool climate wijnen met een mooie expressie van terroir.

Typisch voor Limoux is de toon van citrus en mineraliteit.

De druiven zijn van de beste kwaliteit dankzij het geloof in een gezond, duurzaam milieu door de geheel ecologisch verantwoorde werkwijze .

De wijnen worden gemaakt door het jonge internationale team van Franse, Australische en Britse wijnmakers met ervaring in heel Frankrijk, Nieuw-Zeeland
en Australië.

 

 

Deze bio Rosé stijgt tot grote hoogten.
Niet gek als je bedenkt
dat ze is geboren aan de voet van de Pyreneeën. Domaine Begude ligt op zo’n 400
meter hoogte. De hete zomerdagen en koele nachten komen samen in deze frisse,
knisperende rosé.

Een zalmroze schoonheid met aardbeien en cranberries
in het smaakpallet.

 

Conde Pinel rosado


Spanje

 

Tempranillo

 

Biologische en duurzame wijnen hebben de toekomst mits ze van
uitstekende kwaliteit zijn en voor een betaalbare prijs.

 

De wijn heeft een donkere roze kleur.
In de neus ruikt met frambozen en
aardbeien. De smaak is zacht en rijp, met veel rood fruit en een fijne fruitige
afdronk.

 

 

Côtes de Provence


Frankrijk

 

20% Syrah,
30% Grenache,
30% Cinsault,
20% Cabernet

 

Klassieke vinificatie methode die typerend is voor Gris rosé uit de Provence.

Zeer korte inweking van de schillen, waarna de schillen gescheiden worden van de most en de wijn verder gevinificeerd wordt.

 

 

Zalmrose van kleur met een fijne neus en een mooie evenwichtige smaak met
aroma´s van bloemen en citrusvruchten.

 

Sycamore Lane White Zinfandel

 

100%
Zinfandel

 

Moderne rosé vinificatie; pneumatische persing met
vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting. Dit proces wordt vroegtijdig onderbroken, waardoor er wat restsuiker in de wijn achterblijft.

Geniet van de wijn als aperitief of als begeleider van licht spicy
gerechten, zoals de Aziatische of Latijnse keuken.

 

 

Prachtige frisse rosé. Aroma's van aardbeien en
watermeloen gecombineerd met een licht zoete maar toch frisse en fruitige
afdronk.

 

Finca Flichman Malbec/Shiraz


Argentinië

 

50% Malbec
50% Shiraz

 

Moderne rosé vinificatie volgens de Saignée methode; korte inweking van de schillen (enkele uren) waarna het rosé druivensap apart vergist wordt (lage temperatuur - 16 graden) gedurende 10 tot dagen.

De druiven zijn
afkomstig uit de wijngaarden gelegen in de Mendoza streek.
Het beste productiegebied van Argentinië, aan de oostzijde van en op de uitlopers van de Andes.

 

Finca Flichman Malbec Shiraz rosé is donker rose van kleur. Heerlijke geur
met veel fruitinvloeden zoals aardbei en framboos.
De smaak van de Finca
Flichman Malbec Shiraz rosé is verfrissend, krachtig, vol en sappig waarin
tevens het fruitige karakter van de wijn goed naar voren komt.
De afdronk is
aangenaam.

 

 

Palau Rosado

Cava



Spanje
Penedés

 

Trepat

 

Methode traditionelle (Champenoise), met tweede vergisting op fles waarna
deze ongeveer een jaar oudert in de kelders van San Sadurni d'Anoia.

 

Intense rose kleur met goede vorming van belletjes. Stevige, plezierige geur
van klein rood fruit met een hint van laurier. Een goede afgeronde en warme
smaak die lang blijft hangen.