Rosé proeverij
Rosé proeverij
Rosé is weer helemaal "in"- het mag weer en gelukkig maar, want er worden eegenwoordig heel veel lekkere rosé's gemaakt.
Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven.
Deze worden licht gekneusd waarna de most gaat gisten in aanwezigheid van de schillen die daarbij dan hun rode kleur afstaan aan het gistende druivensap.
Er is een grote variatie in kleur (van lichtroze via oranje naar lichtrood) en smaak (van mild droog tot droog en van licht frivool tot stevig).
Dit hangt helemaal af van de gebruikte druivensoort alsmede hoe lang (of beter hoe kort) de schillen hebben mee gegist!
Klassieke vinificatie:
De steeltjes van de druiven worden verwijderd waarna de druiven apart van elkaar zacht geperst worden.
Vervolgens blijft de most tussen de 12 en 72 uur in contact met de schillen om voldoende kleur af te geven aan de most.
De most wordt verwijdert van de schillen en het vergistings proces wordt gestart op een gecontroleerde temperatuur tussen de 20-24 graden.
Daarna wordt de wijn geklaard en opgeslagen in tanks van roestvrij staal.
8 rosé's (1 mousserend en 7 stille)
€ 60.00
WELKE WIJN? |
DRUIF |
VINIFICATIE |
SMAAK |
Kiwi Cuvée |
Cabernet Franc |
Vin de Pays du Jardin de la France Daarna vindt fermentatie plaats op een temperatuur van 16 graden. |
Zalmroze van kleur. Uitdagende geur, waarin veel fruittonen zoals die van rode bessen. De smaak is fris met ook weer karakteristieken van rood fruit. Door een zeer plezierig spanning en een goede balans, verveelt deze niet snel |
Uvam blush |
100% Pinot Grigio |
De wijngaard ligt 300 meter boven zee niveau wat aan het Garda meer gelegen is. De bodem bestaat voornamelijk uit gesteente, klei en slib. |
De rosé heeft een mooie roze rode kleur, op de neus en in de smaak rood |
Domaine VIC |
Grenache |
Het Domaine ligt op 400 m hoogte in de regio van de Languedoc Typisch voor deze wijn is de toon van citrus en mineraliteit. De druiven zijn van de beste kwaliteit dankzij het geloof in een gezond, duurzaam milieu door de ecologisch verantwoorde werkwijze .
|
Deze Rosé stijgt tot grote hoogten. |
Mirada |
Bobal |
BIO en Vegan. Uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs. |
De wijn heeft een donkere roze kleur. |
Jean Claude Mas rosé |
Syrah, Grenache, |
Klassieke vinificatie methode die typerend is voor Gris rosé uit de Languedoc. |
Zalmrose van kleur met een fijne neus en een mooie evenwichtige smaak met |
Calusari rosé uit Roemenië |
100% |
Moderne rosé vinificatie; pneumatische persing met |
Prachtige frisse rosé. Aroma's van aardbeien en |
Mirada Organic |
Tempranillo & 85% Bobal |
Moderne rosé vinificatie volgens de Saignée methode; korte inweking van de schillen (enkele uren) waarna het rosé druivensap apart vergist wordt (lage temperatuur - 16 graden) gedurende 10 tot dagen. |
Heerlijke geur |
Palau Rosado |
Trepat |
Methode traditionelle (Champenoise), met tweede vergisting op fles waarna |
Intense rose kleur met goede vorming van belletjes. Stevige, plezierige geur |