Rollade
Runder rollade
Een runder rollade insmeren met een mengseltje van boter, olie, mosterd, rozemarijn en tijm.
30 minuutjes laten staan.
Voor het aanbraden bestrooien met peper en zout.
De rollade aanbraden in ruim boter en olie.
Ondertussen 5 tenen knoflook tenen schoonmaken, maar heel laten,
2 uien grof snijden en
3 kleine wortels in stukjes snijden.
Als het vlees goed aangebraden is de rollade uit de pan nemen, en de groenten aanzetten in het braadvet.
Blussen met rode wijn. Een suikerklontje, wat tijm en Provençaalse kruiden toevoegen, (geheel naar eigen smaak uiteraard).
De jus weer warm laten worden en dan de rollade terug in de pan doen.
De pan dan minstens 2 uren in de oven op 90 á 100°C (oven voorverwarmen op 180°C en terugdraaien als de pan erin gaat).
Voor het aansnijden de rollade ongeveer 10 minuten laten rusten.
Heerlijk met een zachte Italiaan als Gran Trio of een rijpere variant van passito druiven (Neropasso/Appassimento), een Chileense Carmenère of een lekkere Crianza uit Spanje.
Liever klassiek, kies dan een Bordeaux.
Bron: Johannes van Dam