Risotto met porcini
Risotto met porcini (eekhoorntjesbrood)
Een recept van Agnes!
Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook.
Verhit een pan (liefst met een dikke bodem) met daarin 2 eetlepels olijfolie en bak 1 ui en 20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood (die eerst in koud water of bouillon geweld zijn) in ongeveer 3 tot 4 minuten zacht.
Voeg 200 gram Arborio risotto-rijst toe en roerbak ± 1 minuut.
Voeg 1 soeplepel hete bouillon aan de rijst toe en BLIJF ONAFGEBROKEN ROEREN tot al het vocht is opgenomen.
Voeg op dezelfde manier lepel voor lepel alle bouillon toe. Het hele proces duurt 18 tot 20 minuten-
Verwen jezelf met een glas wijn!
Ondertussen verhit u een koekenpan met antiaanbaklaag.
Doe wat olijfolie en boter erin en bak op een hoog vuur nog 10 gram gewelde eekhoorntjesbrood tot het zacht en glanzend is. Blijf roeren!
Breng op smaak met zout en peper.
Proef de rijst en roer ± 100 gram Parmezaanse kaas , 50 gram mascarpone en een klontje roomboter erdoor.
Op smaak brengen met zout en peper.
Leg de gesauteerde paddo's boven op de risotto en DIRECT serveren.
Drink hierbij een glas Siciliaanse Catarratto, of een Grillo.
Jonnie Boer zegt;
hier hoeft je geen vlees of vis bij te eten.
Andere risotto's:
- met verse truffel,
- met morieljes,
- met zwarte olijven en basilicum
- met saffraan,
- met tijm en amandelen,
- met foie-gras en pistache,
- of toch met een biefstuk!
- met courgettes en ham,
- met pompoen,
- met gamba's,
- met verse doperwten
- met porcini's mais en olijven.
Bron: Agnes - Paulscooking - luculliandelights