Rebujito
Rebujito?
Rebujito is een heerlijk aperitief; niet zo zwaar en alcoholisch, want je maakt hem met …. sherry = een lekkere cocktail voor de warme dagen!
Het wordt in Andalusia vooral gedronken tijdens de vele festivals die daar dan plaatsvinden.
Het is er dan bloedheet en er wordt de hele dag door gedanst, gedronken en geproost. Dat kun je met deze cocktail, door zijn relatief lage alcoholgehalte, lang volhouden!
Ik maakte de Rebujito met een droge Manzanilla of Fino Sherry.
Het strakdroog, notige en vaak iets ziltige van dit type sherry past goed bij het zoet van de frisdrank waarmee je hem mixt: sprite of 7-up.
- 1 deel fino of manzanilla sherry
- 2 delen sprite of 7-up
- paar blaadjes verse munt
- citroen of limoen
- veel ijsklontjes
Wat eet je bij de Rebujito cocktail?
Geniet van dit knisperfrisse aperitief met wat (manzanilla-) olijven en/of licht gezouten amandeltjes of naturel chips.
Maar ook een bordje met wat vettigere hapjes kan prima!