Quiche
Quiche Lorraine
100 gr bloem, 2 eieren, 3 plakken gerookt spek, 2 plakken ham, 4 dl melk en 100 gram geraspte kaas (Gruyère).
Bloem met eieren en melk tot een beslag mengen,
Ham en spek (eventueel eerst krokant bakken) op de bodem van een taart-vorm schikken.
Beslag bovenop storten, kaas erover en bakken gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven bij 175°C.
Als je het wenst kun je een kant-en-klare taartbodem gebruiken als b.v. zanddeeg, en
daarin je quiche bereiden.
Lekker is het beslag dan van 4 eieren, 1 kopje Cottage- en Cheddar-kaas te maken.
Ook lekker met prei,
met spruitjes,
met spinazie, artisjokken en cherrytomaten
met broccoli,
met zalm,
met tonijn,
met garnalen.
Varieer ook met kaas, bijvoorbeeld met Cheddar,
met Roquefort
of hollandse belegenkaas.
of met restjes groente als sperziebonen en courgettes.