Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Pruimen op armagnac


Pruimen kan men samen met drank verorberen… anders afhevelen en drank filtreren.

Benodigdheden
500 g kleine pruimen
200 g donkere kandijsuiker
1,5 dl water
2 stokjes kaneel
4 kruidnagels
2 gr gemalen venkelzaad en
0,7 l Armagnac (1 fles)

Bereiding
De kandij met het water aan de kook brengen en de kandij laten oplossen.
De pruimen wassen, in een zeef leggen en de zeef 3 minuten in kokend water hangen.
De zeef uit het water nemen en de pruimen goed laten uitlekken.
De afgekoelde pruimen doorprikken en in een pot van 1,5 liter scheppen en de kruiden ertussen leggen.
De suikerstroop en de Armagnac toevoegen.
2 theelepels glycerine toevoegen.
De pot sluiten en minstens een maand laten rijpen.

Deze drank kunt U ook maken met Rum, Vodka of Brandewijn (met ± 35 tot 40% sterkte).
Indien te zoet en/of te sterk voor uw smaak voeg dan wat plat bronwater toe aan het geheel.




Bron: home scarlet - foto: cuisine az