Port home made
PORT HOME MADE
Ingrediënten voor ruim 3,5 liter
250 gram krenten
250 ml water
750 ml alcohol van 90%
25 gram Karamel
250 gram suiker
2500 ml rode wijn (2,5 liter)
Bereiding
kook de krenten gedurende 30 minuten in 250 ml water.
Voeg na afkoeling de alcohol van 90% en de karamel toe.
Laat enkele dagen macereren, giet de alcoholische vloeistof af en pers de krenten uit.
Voeg dit geperste sap terug bij de alcohol, filtreer en voeg bij het filtraat een oplossing van 250 gram suiker in wat water.
Voeg dit mengsel toe aan de 2,5 liter rode wijn en meng grondig.
Doe er eventueel wat oenocyanine (rode kleur- en smaakstof uit de druivenschillen getrokken) bij om de kleur van de porto aan te passen.
Vul de Port op flessen en laat wat narijpen gedurende minstens 14 dagen.
Bron: home scarlet - wikimedia