Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Pork en druif

Pork en druif
Een recept van Joke en Bert... succesnummer bij hun vriendjes!

Bestrooi 400 gram varkenshaasjes met peper en zout naar smaak, vouw de dunne puntjes om en steek ze vast met een cocktailprikker.
Bak het vlees in 60 gram bakvet rondom bruin gedurende 10 minuten op een laag vuur met de deksel schuin op de pan naar wens rosé of net gaar.

Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Breng 1 dl witte wijn en 1 1/2 dl kippenbouillon aan de kook en laat het reduceren tot de helft.
Roer de aanbaksels los en voeg de wijn/bouillon mengsel toe en kook alles ± 3 minuten.
Voeg 375 gram gehalveerde en ontpitte druiven (wit en/of blauwe) toe en warm 2 minuten mee.

Snijd de varkenshaas in plakjes en lepel een beetje van de jus erover.

Lekker met aardappelkroketjes en broccoli.
Drink hierbij dezelfde wijn die je in het gerecht hebt gedaan, bijvoorbeeld een Chardonnay uit Chili of een jonge witte Bourgogne.

Dit recept kan ook met varkensrollade uitgevoerd worden of met kwarteltjes...
een Franse klassieker!