Pompoen taart
Pompoentaart
Het is een klassieker uit de Amerikaanse keuken ter ere van Thanksgiving diner.
Door de neutrale smaak van de pompoen, het gebruik van rietsuiker en de presentatie als taart, is dit een verrassend lekkere afsluiter van je diner.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg het korstdeeg in een taartvorm en prik het een paar keer in met een vork.
Voor de vulling
3 eieren,
350 g pompoenpuree,
150 g rietsuiker,
150 ml room,
2 eetlepels bruine rum,
1 theelepel gemberpoeder en
1 theelepel kaneelpoeder goed mengen.
Deze massa aanbrengen op de voorgebakken taartbodem, zonder dat de vulling over de rand komt.
Bak de taart 35 minuten op 175 °C, de vulling aan de rand is dan al gestold.
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen, zodat ook het midden kan stollen.
Gekoeld serveren.
Drink erbij een glas Heaven on earth, een dessert wijn uit Afrika!
Bron: Genietsels - midi -