Piadina
Piadina
Piadina een soort plat brood .
Het is de Italiaanse variant op de wrap.
Je kunt hem met vrijwel alles vullen.
Laat je fantasie werken.
Je kunt hem warm eten, maar afgekoeld is hij ook heerlijk.
Ingrediënten
Voor 6-8 broden is nodig:
500 gr. bloem
+/- 0.25 liter lauw-warm water
tl zout
tl suiker
2 zakjes gist
scheutje olijfolie
Meng alle ingrediënten door elkaar en begin te kneden tot je een mooi soepel deeg hebt.
Verdeel dit in 6-8 porties en rol dit uit op een met bloem bestoven werkvlak tot platte broden.
Verhit een zware koekenpan en bak hier de broden in op een droge bodem.
Druk de luchtbellen plat met een spatel en draai het brood om.
Sla dubbel als ze uit de pan komen.
Vullingen
Piadina´s worden heel vaak met rauwe ham of worst belegd.
- Of worst, ui en paprika
- Spek, emmentaler en paddenstoelen
- Rauwe ham, mozzarella, room van radicchio-sla
- Gekookte ham, fontinakaas en tomaat, stacchinokaas en rucola
- Squarqueronekaas en rucola
- Bresaolarundvlees, stracchinokaas en rucola
- Mozzarella en gebakken groenten.
maar ook met:
- Gegrilde groente: aubergine, courgette, ui, venkel.
Je kunt er ook nog wat fijngesneden zongedroogde tomaten doorroeren.
- Gegrilde kip
- Mozzarella
- Vleeswaren
- Kaas
- Vis
- Sla
- Avocado
Bron: Infoyo/ Mammaloe - flickr