Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Pepermunt likeur

PEPERMUNT LIKEUR
Het aardigst is een likeur te bereiden met een natuurlijke zachtgroene kleur (vergelijk deze met de kleur van Pisang Ambon).
Dit kunt u bereiken door verse bladeren te plukken van de pepermuntplant, bij voorkeur vóór de bloei.

Benodigdheden
50 gr. verse pepermunt bladeren of 25 gr. gedroogde peper- muntbladeren
40 cl. alcohol van 80%
300 gr. suikersiroop

Bereiding
Etherische olie is ook handig maar is moeilijk te doseren: 0,2-0,4 gr. per liter likeur.
Marcereer (laten trekken) 50 gr. verse bladeren of anders 25 gr. gedroogde bladeren, een paar dagen in 40 cl. alcohol van 80%.
Voeg 300 gr. suikersiroop toe en vul aan met zuiver water tot 1 liter
2 theelepels glycerine toevoegen.

Er zijn ook kant en klare essences te verkrijgen voor de bereiding van deze overheerlijke likeur.




Bron: home scarlet - foto: freeimages