PEPERMUNT LIKEUR
Het aardigst is een likeur te bereiden met een natuurlijke zachtgroene kleur (vergelijk deze met de kleur van Pisang Ambon).
Dit kunt u bereiken door verse bladeren te plukken van de pepermuntplant, bij voorkeur vóór de bloei.
Benodigdheden
50 gr. verse pepermunt bladeren of 25 gr. gedroogde peper- muntbladeren
40 cl. alcohol van 80%
300 gr. suikersiroop
Bereiding
Etherische olie is ook handig maar is moeilijk te doseren: 0,2-0,4 gr. per liter likeur.
Marcereer (laten trekken) 50 gr. verse bladeren of anders 25 gr. gedroogde bladeren, een paar dagen in 40 cl. alcohol van 80%.
Voeg 300 gr. suikersiroop toe en vul aan met zuiver water tot 1 liter
2 theelepels glycerine toevoegen.
Er zijn ook kant en klare essences te verkrijgen voor de bereiding van deze overheerlijke likeur.
Bron: home scarlet - foto: freeimages
|