Pastinaak rösti
![]() Een "vegetarische" recept van Tine... met pastinaken uit haar tuin! 3 pastinaken, 1 zoete aardappel, 1 Granny Smith appel raspen. 100 gram gerapste kaas eraan toevoegen samen met 2 eieren en ± 50 tot 100 gram bloem . Goed mengen en kleine bolletjes ervan vormen. Bakken in de koekenpan en op smaak brengen met zout en peper. Drink hierbij een glas Chardonnay. Lekkere sausje erbij? Probeer dit eens: Rooster 1 tl witte sesamzaadjes in een koekenpan tot ze goudgeel zijn. Blijf erbij! Laat ze afkoelen. Snipper een teentje knoflook en 1 bosuitje in ringetjes. Roer in een kommetje 1 tl suiker, 2 el Kikkoman sojasaus, 1/2 el rijstwijn, 1/2 lepel sesamolie en een zeer fijn gesneden Spaanse peper (of minder) en voeg de sesamzaadjes eran toe. Lekker om de rösti in te dopen. Variaties: - met zalm en crème fraîche, - met tonijn tartaar. Liever eenvoudig? Een plakje pastinaak krokant bakken en daarop de zalm leggen. Bron: toon en tine - marie est dans son assiette |