Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Pastinaak rösti

Pastinaak-rosti
Een "vegetarische" recept van Tine... met pastinaken uit haar tuin!

3 pastinaken, 1 zoete aardappel, 1 Granny Smith appel raspen.
100 gram gerapste kaas eraan toevoegen samen met 2 eieren en ± 50 tot 100 gram bloem .
Goed mengen en kleine bolletjes ervan vormen.
Bakken in de koekenpan en op smaak brengen met zout en peper.

Drink hierbij een glas Chardonnay.

Lekkere sausje erbij?
Probeer dit eens:
Rooster 1 tl witte sesamzaadjes in een koekenpan tot ze goudgeel zijn. Blijf erbij!
Laat ze afkoelen.
Snipper een teentje knoflook en 1 bosuitje in ringetjes.
Roer in een kommetje
1 tl suiker,
2 el Kikkoman sojasaus,
1/2 el rijstwijn,
1/2 lepel sesamolie
en
een zeer fijn gesneden Spaanse peper (of minder)
en voeg de sesamzaadjes eran toe.
Lekker om de rösti in te dopen.


Variaties:
- met zalm en crème fraîche,
- met tonijn tartaar.

Liever eenvoudig?
Een plakje pastinaak krokant bakken en daarop de zalm leggen.



Bron: toon en tine - marie est dans son assiette