Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Pasta - pompoen

 Pasta met pompoen

Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe 1 grote flespompoen, in blokjes gesneden, 4 tenen knoflook, fijngehakt, wat verse tijm, olijfolie in een schaal en schep alles goed om.

Breng op smaak met zout en doe alles in een braadslee.
Zet hem 30 min. in de oven, tot de pompoen zacht en goudbruin is.

Smelt wat boter met een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg 2 uien, fijngesnipperd toe en fruit ze glazig.
Voeg nog iets verse tijm toe en bak ze 5 minuten mee, onder af en toe roeren.

Giet 200 ml hete kippen- of groentebouillon.

Prak de zacht geworden pompoen met een pollepel tot een saus, voeg zout en peper toe plus wat kooknat als de saus te droog is. (hoeft niet)

Kook ondertussen 500 g tagliatelle/spaghetti of penne; bewaar een kop van het kooknat.
Bak 6 plakjes ham, in reepjes gesneden knapperig in wat olie.

Roer de pasta en ham door de saus. Voeg zo nodig nog wat kooknat of olijfolie toe.

 

Oppimpen:
- krokant gebakken bacon
- een dot crème fraîche met wat geroosterde amandelen
- een bolletje mozzarella eraan toevoegen
- Parmezaan schilfers
- schijfjes gebakken pompoen,
- geroosterde pompoenzaden
- gedroogde Parmaham

 

 

 

 

 

Bron: recept van Jamie