Panna cotta
Gemakkelijke Panna Cotta
De specialiteit van Willy.
Een gemakkelijk toetje om een Italiaanse maaltijd af te sluiten.
Heerlijk met een glas Vino Santo of een ander dessertwijn als een Moscato spumante.
500 ml room
1 vanille stokje
50 gram suiker
2 blaadjes gelatine
Karamelstroop en verse vruchten.
Gelatine inweken in koud water.
Slagroom in een pannetje + vanillestokje + suiker langzaam verhitten en 15 minuten zachtjes laten koken.
Pan van vuur halen, stokje eruit en gelatine oplossen in room mengsel.
Room in bakjes (of expressokopjes) doen en minimaal 3/4 uur in de koelkast laten afkoelen.
Op het moment van opdienen, room uit de bakjes halen (even in heet water dompelen) en op een mooi bord storten.
Versieren met karamel en/of verse vruchten.
Ook heerlijk met mango coulis of perziken compôte of frambozencoulis.
Op de versiertoer?
Maak zoete 'chips' van fruit: met ananas of met mango.
Leuk, lekker en knapperig.