Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Nieuwe artikelen

MOLDAVIË & MACEDONIË

MOLDAVISCHE WIJNEN

De Moldavische wijnbouw kende een bloeiperiode tijdens het beroemde koningschap van Stefan cel Mare in de 14e en 15e eeuw.
Moldavië heeft alles wat je als wijnland kan wensen.
De bodem, een ideaal klimaat, verkoeling van de Zwarte Zee en eeuwenoude ervaring.
Maar het land kampt nog steeds met armoede, bureaucratie en vooral met een onbekend imago. Het is de vraag of er snel een doorbraak naar West-Europa zal komen.
De Moldaviërs kunnen uitstekende wijnen maken van Franse druiven. Maar dat kunnen inmiddels de gigantisch grote wijnhuizen uit Chili, Australië en Argentinië ook. Dat is dus lastig concurreren voor de Moldaviërs. 
De wijngaarden liggen in een glooiend landschap op dezelfde breedtegraad als de Bordeaux.

 

Ongeveer een tiende deel van het land is ermee bedekt. Geen enkel ander Europees land komt ook maar in de buurt van dit hoge percentage.
Radacini Vintage Pinot Noir
Deze delicate Moldavische wijn is een waar meesterwerk.

 

Radacini betekent Roots, wortel.
Deze wijnen werden voor het eerst gepresenteerd op Prowein.

Druivensoort
100% Pinot Noir.
De wijngaarden zijn gelegen op zo’n 30 km van de Zwarte Zee, nabij de Dnjestr rivier.
De bodem is zware zwarte leemachtige klei.
De druiven worden midden oktober handmatig geplukt en zorgvuldig op kwaliteit gesorteerd.
De eerste gisting van de wijn geschiedt in eikenhouten vaten.
De wijn rijpt verder voor ongeveer een jaar in Frans eiken barriques, alvorens te worden gebotteld.
De wijn rijpt vervolgens op de fles nog een aantal maanden in de kelders van het domein. De wijnen worden met zeer veel zorg gemaakt.
De smaak is vol, fluweelzacht en heeft mooie kruidige hints waarbij vanille domineert met een mooie lang aanhoudende afdronk.
Gerecht
De wijn komt uitstekend tot zijn recht bij een steak tartaar, bij geroosterde verse tonijn, bij gevogelte en bij quiches.

Radacini Vintage Cabernet Sauvignon
100% Cabernet Sauvignon.
De wijn rijpt verder voor ongeveer een jaar in Frans eiken barriques, alvorens te worden gebotteld.
De wijn rijpt vervolgens op de fles nog een aantal maanden in de kelders van het domein. De wijnen worden met zeer veel zorg gemaakt.
De smaak is vol, fluweelzacht en heeft mooie kruidige hints waarbij vanille domineert met een mooie lang aanhoudende afdronk.
Gerecht
De wijn komt uitstekend tot zijn recht bij Franse kazen en gerechten van rundvlees, lam of bij een lekkere karbonade!!!

 prijsklasse: 2

Druivensoort
100%  Fetească Neagră.
De 'Zwarte Maagd', zo zou je deze inheemse druif vrij kunnen vertalen.
De wijngaarden zijn gelegen op zo’n 30 km van de Zwarte Zee, nabij de Dnjestr rivier.
De bodem is zware zwarte leemachtige klei.
De druiven worden midden oktober handmatig geplukt en zorgvuldig op kwaliteit gesorteerd.
De eerste gisting van de wijn geschiedt in eikenhouten vaten.
De wijn rijpt verder voor ongeveer een jaar in Frans eiken barriques, alvorens te worden gebotteld.
De smaak is vol, fluweelzacht met aroma’s van bramen en kersen en mooie kruidige hints waarbij vanille domineert met een mooie lang aanhoudende afdronk.
Gerecht
De wijn komt uitstekend tot zijn recht bij Franse kazen en gerechten van rundvlees, lam, konijn, geroosterde groeten of bij een lekkere karbonade!!!

Prijsklasse; 2

RADACINI RESERVE = een WAUW wijn!!
Blend van Chardonnay en Pinot Grigio.
De wijngaarden zijn gelegen op zo’n 30 km van de Zwarte Zee, nabij de Dnjestr rivier.
De bodem is zware zwarte leemachtige klei.
De druiven worden midden oktober handmatig geplukt en zorgvuldig op kwaliteit gesorteerd.
De eerste gisting van de wijn geschiedt in eikenhouten vaten.
The wine is made in a limited edition .
this wine is part of the winemaker’s flagship line that has been released on the market this past autumn.
As is the norm for this class of wines, it has been aged for 24 months in french oak barrels, followed by a long maturation period in the bottle, but let’s not put too much emphasis on the theory side. Without further ado, let’s get straight to the tasting!

De smaak is vol, fluweelzacht en heeft aroma’s van mango en ananas.
Intense aroma's van briochebrood dienen zich als eerste aan.
Aroma’s van wit en geel fruit met een puntje hazelnoot.

Heerlijk als aperitief, maar ook zeker passend bij salades, pasta's en vis. Top met asperges (met Hollandaise saus), bij gamba’s en bij kalfsvlees.
 prijsklasse: 3


Ook maken ze een fantastische sparkling!

UIT MACEDONIË
lees hier>>>

 

UIT ITALIË

Biscardo Enigma Appassimento
Gemaakt met ingedroogde druiven!
Deze Biscardo Enigma Appassimento is perfect in balans en heeft echt iets weg van een klassieke Amarone wijn
De familie Biscardo is en begrip in Italië want al sinds 1878 maken ze de allermooiste wijnen. Voordat de familie zich bezig hield met het wijn maken waren ze actief in de textiel branche.
In die tijd verdiende ze een fortuin wat ze allemaal hebben geïnvesteerd in hun passie, Italiaanse wijn.
Vandaag de dag staan de broers Maurizio en Martino aan de leiding van dit bijzondere familie wijnhuis.
Maurizio is een welbekende wijnmaker die vaak wordt ingehuurd door andere Italiaanse wijn bedrijven. Hij heeft een schat aan ervaring die deels is overgedragen door zijn vader. Het wijnhuis Biscardo kent dus een lange geschiedenis wat we allemaal terug proeven in hun fantastische rode wijnen. Sinds kort is ook de jongste telg van de familie toegetreden aan het wijnmaak proces, want Maddalena wordt gezien als de nieuwe top wijnmaker.
Druivensoort
Voor deze rode wijn worden enkel Sangiovese trossen gebruikt die opgroeien in het gebied Emilia Romagna.
Voor deze nieuwste wijn genaamd Enigma Appassimento slaat de familie Biscardo een nieuwe weg in en gaat de concurrentie aan met de welbekende Amarone wijnen.
Vandaar de naam Enigma Appassimento.
De wijngaard staat er perfect bij en geniet van de beste omstandigheden waarin de druiven opgroeien.
Het leefklimaat voor de Sangiovese druif is er perfect met zonnige middagen en koele nachten rijpen de druiven erg lang door.
De oogst wordt pas binnen gehaald in de herfst als veel druiven zijn ingedroogd door de zon.
Het sap wat overblijft in de tros is dieper, krachtiger en voller van smaak.
Het nadeel is wel dat de oogst geheel met de hand moet worden binnen gehaald en dat niet elke tros bruikbaar is. Enkel de beste trossen worden naar Biscardo gebracht waarna een zachte persing wordt ondergaan.
Het sap is echt fenomenaal, super zacht en rijk van smaak ongekend.

Vol en zeer krachtig deze Biscardo Enigma Appassimento

Het begint allemaal bij het inschenken van deze rode wijn want dan zien we een diepe rode kleur met paarse schittering.
Met onze neus boven het glas noteerde wij nuances van bramen en bessen met wat cacao en vanille.
In de smaak is het betoverend, zacht op de tong met veel diepe en rijke smaken van zwart fruit.
Mooie zoetige tannines met indrukken van pure chocolade, pruimen en wat vanille.
De zachte en rijke nasmaak is voortreffelijk en geeft een warm gevoel.
Gerecht
Deze krachtige Enigma vraagt om stevige en gekruide gerechten zoals Boeuf Stroganoff, roergebakken biefstuk of gegrilde entrecote.

Serveer deze Sangiovese op ongeveer 16-18°C.

prijsklasse - 4

UIT PORTUGAL
Leonor Freitas is de 4e generatie wijnmakers van dit dynamische bedrijf welke in 1920 werd opgericht. De wijngaarden beslaan inmiddels 240 hectare, in het subgebied D.O. Palmela in de wijnstreek Península de Setúbal.
Casa Ermelinda is een van die grootheden die de autochtone rassen flink op de kaart zet op het Europees vasteland. Echter willen zij hun eigentijdse karakter eer doen en hebben ze er ook voor gekozen om enkele internationale allrounders een plek te geven op haar wijngaarden, waaronder de Syrah geblend met een inheemse druivensoort: de Castelão.

Druivensoorten
Deze wijn is gemaakt van 90% Castelão en 10% Shiraz druiven.
Het blijkt dat deze druiven goed groeien op Penisula de Setúbal, waar ze onder enige invloed staan van de Atlantische Oceaan.
Het resultaat mag er wezen: deze Sand Stone Castelão wijn is formidabel.
De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten met gecontroleerde temperatuur en uitgebreide maceratie. Vervolgens wordt hij
4 maanden gerijpt op Frans eiken.
Een robijnkleurige wijn die geconcentreerd is, rijk aan tannines van goede kwaliteit en zeer complex.
Met aroma's die doen denken aan rijp rood fruit past het goed bij het hout dat het wat elegantie geeft. Hij heeft een aanhoudende en langdurige afdronk.

Gerecht
Serveer Sand Stone Castelão met gegrild vlees, heerlijke vlees van licht gevogelte, wild en pittige stevige kazen.
Prijsklasse: 2