Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Mouclade

Mouclade
Een recept van l'oncle Louis die zijn zalm in een omgebouwde kantoor-kast rookt en de mosselen op zijn Charentaise (heimwee naar de Ile de Ré) bereid!
Zo gezellig en zo lekker.


Begin met een blokje brood om de eerste 4 mosselen erop te leggen.
Dit alles op een oude dikke plank.
Leg alle mosselen keurig naast elkaar.

Breng flink wat dennennaalden (het lekkerst) op de mosselen en steek het aan.
Na ± 15 minuten zij de dennennaalden opgebrand en de mosselen gaar.

Met een waaier alle as weg blazen zodat er zo weinig mogelijk as in de mosselen komen.


Ontkurkt een fles Muscadet of een Côtes de Gascogne (La Colombelle), of een Sauvignon Blanc (les 5 vallées).
Liever iets luxer, kies dan een blend van Les Crès Ricards (Roussanne/Marssanne) of een Elzaser Pinot Blanc.

Breek wat boerenbrood af, wat goede gezouten room-boter erop en geniet...

P.S. Het is een buiten recept!