Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Henriette's toet

Mascarpone toetje
Indrukwekkend resultaat

een recept van Henriette.

2 eigeel, 40 gram suiker samen kloppen.
100 gram mascarpone , wat citroensap en vanille merg er aan toevoegen.
5 cl slagroom verwarmen met 1 blaadje gelatine (in water voorgeweekt).
10 cl slagroom stijf kloppen,
2 resterende eiwit ook stijf kloppen.

Alles voorzichtig samen roeren. Zet het koel weg.
Bedekt een vormpje met folie.
Vul hem met de mascarpone
Maak een puree van frambozen door ze te pureren,
iets verwarmen,Daarbij 1 blaadje (voorgeweekte) gelatine eraan toevoegen.
Laten afkoelen en doe er een laagje op de mascarpone.
Versier met verse frambozen.
Op het moment van serveren,
doe er wat poedersuiker erop en eventueel een limoenzeste.
Geen frambozen? ook lekker met mangopurée en grapefuit-partjes erop

Drink hierbij een Moscato Spumante, Roari talento rosé of een Cava Demi-Sec.


foto: foody