Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Loiredal 2

Loiredal 2
La Sologne-Sancerre

De groente uit het Loiredal heeft altijd bekend gestaan om de vele kwaliteiten.
Orléans is een breed oud centrum voor producties en proefstations voor gewassen;
het lag voor de hand dat deze hele streek met zijn zachte en kalme klimaat de tuin van Frankrijk zou worden.
Veel conservenfabrieken hebben zich in deze sector gevestigd.
Vlak in de buurt ligt het gebied van Sologne, een jagersparadijs waar het wemelt van allerlei soorten wild.

veehouderij
Rund- kalfs- en schapenvlees
Gevogelte

Landbouwproducten
Koolzaadolie
Asperges
Wortelen
Doperwten
Tomaten
Witte bonen
Sperziebonen
Aardbeien
Kersen
Appelen en peren

Vis
Aal
Forel
Zeelt
Rivierkreeft

Vleeswaren
Pâté en terrines van wild

Kazen
Brie
Camembert
Fondu aux noix
Crottins

Suiker en banketbakkerswerk
Chevriers d'Arpajon
Macarons des Visitandines de Melun
Rozenjam en Roses de Provins
Coquelicots de Nemours
Cotignac d'Orléans (kweepeergelei)
Cerisettes de Cosne
Croquets de Sancerre

Nougatine
Honing uit Gâtinais
Pralines de Montargis

Taart uit Pithiviers

Wijnen
Pouilly-sur-Loire
Pouilly-Fumé
Sancerre
Coteaux du Giennois
Reuilly
Quincy
Menetou-Salon


En ook bekend in deze streek:
azijn uit Orléans, volgens een oud recept. Dit is een wijnazijn benoemd als "Vinaigre d'Orléans".

Gastronomie
Snoek van de Loire
Elft met bieslook (haringachtige vis)
Fazant à la Souvarov
Kip in Barbouille
Kalf niertjes au beuchelle (met paddenstoelen, zwezerik en roomsaus).