Loiredal 2
![]() La Sologne-Sancerre De groente uit het Loiredal heeft altijd bekend gestaan om de vele kwaliteiten. Orléans is een breed oud centrum voor producties en proefstations voor gewassen; het lag voor de hand dat deze hele streek met zijn zachte en kalme klimaat de tuin van Frankrijk zou worden. Veel conservenfabrieken hebben zich in deze sector gevestigd. Vlak in de buurt ligt het gebied van Sologne, een jagersparadijs waar het wemelt van allerlei soorten wild. veehouderij Rund- kalfs- en schapenvlees Gevogelte Landbouwproducten Koolzaadolie Asperges Wortelen Doperwten Tomaten Witte bonen Sperziebonen Aardbeien Kersen Appelen en peren Vis Aal Forel Zeelt Rivierkreeft Vleeswaren Pâté en terrines van wild Kazen Brie Camembert Fondu aux noix Crottins Suiker en banketbakkerswerk Chevriers d'Arpajon Macarons des Visitandines de Melun Rozenjam en Roses de Provins Coquelicots de Nemours Cotignac d'Orléans (kweepeergelei) Cerisettes de Cosne Croquets de Sancerre Nougatine Honing uit Gâtinais Pralines de Montargis Taart uit Pithiviers ![]() Pouilly-sur-Loire Pouilly-Fumé Sancerre Coteaux du Giennois Reuilly Quincy Menetou-Salon En ook bekend in deze streek: azijn uit Orléans, volgens een oud recept. Dit is een wijnazijn benoemd als "Vinaigre d'Orléans". Gastronomie Snoek van de Loire Elft met bieslook (haringachtige vis) Fazant à la Souvarov Kip in Barbouille Kalf niertjes au beuchelle (met paddenstoelen, zwezerik en roomsaus). |