Loek's kokoskoek
Kokos koekjes van Loek
Makkelijk te realiseren en erg lekker.
Meet de dezelfde hoeveel suiker als cocos.
Meng 2 eieren met de suiker tot ze iets wit worden (op ongeveer 300 gram suiker)
Als je meer gewicht hebt, voeg dan een extra ei toe.
± 80 gram gesmolten boter eraan toevoegen.
Als je de koekjes luchtiger wilt hebben, de eidooiers eerst met de suiker mengen en
de eiwitten stijf kloppen en daarna voorzichtig erdoor scheppen.
Rasp een limoenschil en voeg dit toe
en meng alles goed door elkaar.
Vul een taart vorm met het mengsel en strooi wat suiker erover.
Bak in de oven op 180°C tot het bruin en krokant is ± 15 minuten.
Als je het liever hebt, kun je kleine koekjes vormen en op een ingevette bakplaat zetten.
Iets korter bakken!
De alle rmakkelijkste recept is met twee ingrediënten:
500 gram kokosrasp
375 gram gecondenseerde melk, gezoet
Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
Meng de kokos met de gecondenseerde melk in een kom tot een geheel.
Maak dan kleine balletjes en leg die op de bakplaat. Eén bolletje is ongeveer één eetlepel kokosmengsel.
Bak de kokosmakronen in 10-12 minuten gaar in de oven.
Laat ze een paar minuutjes afkoelen en dan kunnen ze warm gegeten worden of in een trommel gestopt worden voor een later moment.
Heerlijk met een bolletje cocosijs
(400 ml cocosmelk + 200 gram cocos en 120 gram suiker + 45 minuten diepvries)
en een glas Moscatel.
P.S. Hoe haal je verse cocos uit een cocosnoot?
Prik een gaatje en laat de melk eruit lopen
Breek hem open en verwarm hem kort op vuur.
Schil hem en rasp hem.