Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Lionel's zalm

Zalm van Lionel
Een pakketje als een warm cadeautje! Indrukwekkend en makkelijk te maken.
Zelfs Huub was onder de indruk!


Wat venkel, sjalotjes, rode ui aanzetten in de wok met wat olijfolie.
Op een vel bakpapier of op een bananenblad (voor meer effect),
de groenten neerzetten.
Een zalmfilet (of een ander vis als baars, forel) er opleggen.
Zout, peper, wat gesneden tomaat en eventueel een citroen schijf boven op de zalm.
Wat olijfolie en een mini scheutje wijn nog op de zalm schenken.
Pakketjes dicht maken.

Ongeveer 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven 190°C gaar laten worden.
Heerlijk met verse pasta of aardappelpurée.
Drink hierbij de wijn die je gebruikt hebt.
Een goede keus is een Chardonnay.
Een glas Viognier is vrouwelijker!

Als je zoon van een groenteboer bent, wil je wel eens veel groenten gebruiken,
in dit geval verstop je de vis onder wortel en prei.
Na het bakken, ziet het prachtig uit.

Lekker met een "pakje" Hollandaise saus en rijst.
Ook lekker met kabeljauw en voorgekookte krieltjes.

P.S. Bananenbladeren zijn niet eetbaar.

Een ander mogelijkheid is de vis te wikkelen in vijgenbladen.
Zalm kan ook in een dunne plakje cederhout opgerold worden zoals Lionel in het TV programma 'Smaken verschillen'gedaan heeft!


Bron: Lionel - veryeasykitchen - le jardin d'Eve