Lange vingers
Lange vingers of Biscuits à la cuillère
De meest letterlijke vertalling van biscuits à la cuillère is wel lepelkoekje .
De naam komt niet van de vorm:
vroeger was het koekje rond en bestond uit 1 lepeltje beslag.
Kok Antoine Carême veranderde rond 1800 de vorm van het koekje in de langgerekte lepelvorm die wij nu kennen.
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C
Klop 5 eidooiers met 90 gram suiker gedurende 5 minuten.
Voeg dan 125 gram bloem erbij en klop door.
In een andere kom, klop 5 eiwitten (moet precies 250 ml zijn) met 35 gram suiker stijf.
Doe het eidooier mengsel erdoor en doe het beslag in een spuitzak met een spuitmond.
Zet op een bakpapier (op een bakblik) lange strepen en bestuif ze met poedersuiker .
Bak 10 tot 12 minuten gaar en licht bruin.
Lekker met aardbeien en Champagne.
Bron: Sydey Schutte