Lamsfilet met tijm-sabayon
Puur, makkelijk en zo mooi!
Dit is een recept van een bevriende chef-kok Arjen.
Makkelijk te realiseren met een spetterend resultaat.
Een marinade maken van rode pesto, olijfolie en knoflook.
De lamsfilets kort aanbraden in hete boter met olie. ± 2 minuten aan beide kanten.
Bedekken met de pesto-marinade en ongeveer 30 minuten in een oven die op 80° voorverwarmd is.
Ondertussen 1 dl witte wijn laten inkoken tot de helft,
1 dl bouillon ( kip-of lamsbouillon ) + een flinke bos tijm , 1 laurier blad en wat witte peperkorrels er aan toevoegen
en weer tot de helft inkoken.
Dit mengsel filteren. 5 minuten voor het serveren, 1 eigeel aan de saus toevoegen en met de mixer au bain-marie kloppen tot een schuimige saus (duurt ± 3 à 4 minuten).
(Een restaurant doet het met een kiddeapparaat)
De lamfilets uit de oven halen, zouten en met de tijmsabayon de helft van de filets bedekken.
Garneer met een takje verse tijm.
Heerlijk met pasta, dikke frites of rozemarijn/tijm aardappelen uit de oven.
Drink hierbij een Pauillac, een Ripasso, (kleine zusje van werelberoemde Amarone), een Appassimento, een stoere Portugees, een Cabernet-Sauvignon uit Chili of een Zuid-Franse rode wijn.
|