Lamscurry
Lamscurry
Een recept van Gerben en Annelies uit Oudehaske
Snijd 2 dikke uien, 4 teentjes knoflook en 1 vers rode peper in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote braadpan en fruit ze daarin.
Haal dan de uitjesmengsel uit de pan.
Bak 750 gram lamsschouder (in blokjes gesneden) op hoog vuur in de braadpan.
Voeg dan
1 in blokjes gesneden winterpeen ,
1 blik tomatenblokjes + sap,
1 potje lamsfond ,
het ui/peper mengsel,
zout en wat gemalen koriander toe.
Laat het geheel sudderen gedurende +/- 2 uren op laag vuur.
Proef op smaak en voeg naar eigen smaak peper of zout toe.
Heerlijk met gekookte witte rijst, sperziebonen en verse komkommer.
Drink hierbij een rode wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon druiven, liefst hout gerijpt.
Kies je Spanje, denk aan een Gran Reserva (24 maanden hout rijping)
Kies je Frankrijk, denk aan een Bordeaux.
Kies je de Nieuwe Wereld, kies dan een Cabernet Sauvignon uit Chili of uit Argentinië.
Liever hele bospeentjes, doe ze dan later in de stoofpot. Ze zijn sneller gaar.