Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Lammala

Agneau de Pâques of Lammala (osterlämmele)
Een Elzasser gewoonte met Pasen is een Lammala samen met de kinderen te maken.
Een recept van Fabienne.

3 eidooiers met 125 gram suiker kloppen tot ze wit worden.
Het sap van 1 citroen erdoor roeren.
125 gram bloem erbij doen en de 3 stijf geklopte eiwitten.
Kies een vorm uit en vul hem tot 3/4.
Bak ongeveer 30 à 40 minuten gaar in de oven op 130 tot 140°C.

Voorzichtig uit de vorm halen, glad maken zodat het lammetje kan staan.
Flink wat poeder suiker erover strooien en eventueel een strikje erom doen.

Heerlijk bij de Paas brunch met een glas Muscat d'Alsace.

Ook leuk om kado te geven! of om te krijgen.



Bron: Alsace route des vins