Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Kruidige lamsgebrad

Kruidig lamsgebraad
Een heerlijk voorjaarsgerecht
Dit is een recept van Jan, die van lammetjes houdt

Verse lamsbout laten ontbenen.
Een pasta maken van peterselie, pistache nootjes, pijnboompitjes, mosterd , in melk geweekt brood ,
zout en peper .

Vlees tot een rollade vormen en insmeren met de gemaakte kruidenpasta.
Ongeveer 1 uur marineren op een koele plaats.

Oven voorverwarmen tot 200 °C.
Vlees in de oven schuiven en oven na 7 minuten verlagen tot 180°C.
± 30 minuten bakken (voor ongeveer 1 kg vlees) en 10 minuten laten rusten voordat je het snijd.

Serveren met gecarameliseerde witlof
Witlof voorkoken of garen in de magnetron.
In een koekenpan, bruine suiker en boter laten smelten en daarin de witlofstronkjes zachtjes laten carameliseren.
Op het moment van opdienen wat grof zout erover strooien.

Klassiek: drink een mooie belegen Bordeaux hierbij, een Pauillac bijvoorbeeld.
Avontuurlijk: drink er een Italiaan uit Puglia bij.


 

bron: odelices
foto: cuisine actuelle