Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Kook je slank!

Kook je slank

Zonder vet?


Komkommersoep
Doe in een blender: 1 komkommer, 1 granny Smith appel, 2 gele kiwi's, wat zout, gemalen peper en mix het samen.
Voeg op het laatst wat verse koriander toe.

Bieten-citrussalade.
Snijd rode bieten in plakjes en vermeng ze met sinaasappel, grapefruit en mandarijnen (liefst zonder velletjes en pitjes).
Wat verse munt erover doen en eventueel iets gembersiroop.

Spinazie met champignons
Meng wat bouillonpoeder en water in een wok met een antie-aanbaklaag.
Bak de gesneden champignons in de bouillon totdat ze het meeste vocht weer opgenomen hebben.
Breng op smaak met vers gemalen peper.
Bak de gewassen spinazie op hoog vuur, laat het uitlekken en breng beide producten samen.
Heerlijk bij een gebakken vis.

Broccoli
Meng wat bouillonpoeder en water in een wok met een antie-aanbaklaag.
Maak roosjes van de broccoli en reepjes van de stelen.
Gaar de broccoli voor in een magnetron (± 1 minuut per 100 gram).
Roerbak dan de broccoli in de wok en breng op smaak met peper.
Lekker met een tartaartje.

Spitskool met kerrie
Prik een paar gaatjes in een zakje grof gesneden spitskool en gaar het voor in de magnetron (± 1 minuut per 100 gram).
Snijd een ui en een knoflookteen in stukjes en bak ze "droog" in een wok.
Breng op smaak met kerriepoeder, vers gemalen peper of sambal) en wat zout.
Roerbak de voorgegaarde spitskool erdoor en laat het enkele minuten sudderen.
Lekker bij een kipfilet.

Gestoofde pittige rode kool
Gaar gesneden rode kool voor in de magnetron (± 2 minuten per 100 gram).
Ondertussen snijdt u een dikke ui, 1 teen knoflook en 1 verse rode peper (of wat sambal) "droog"
in een gietijzeren vleespan (met dikke bodem).
Breng op smaak met nootmuskaat, kruidnagel, laurierblad en wat zout.
Blus af met iets water (of bouillon of wijn als je dieet het toelaat) en voeg de rode kool toe.
Laat het heel zachtjes 35 tot 40 minuten sudderen met af en toe roeren.
Wel in de buurt blijven, want rode kool brandt snel aan. (in dat geval ietsje water toevoegen!).

Appelen smaken heerlijk bij rode kool.
Maak een karamel van bruine suiker en water.
Bak de appelen daarin tot ze gaar zijn en serveer ze apart.


Ratatouille
Roerbak "droog" een flinke ui.
Voeg als de ui glazig is courgette- en aubergineblokjes toe.
Voeg zout, peper en provençaalse kruiden toe.
Laat het ± 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg verse gepelde tomaten (of een blik gepelde tomaten) toe en laat het nog goed doorverwarmen.
Lekker met een gebakken (of gestoomde) vis.


Gebakken witlof
Gaar wat niet al te grote witlof stronkjes voor in de magnetron (3 minuten per stronk)
en laat ze goed uitlekken en iets afkoelen.
Doe wat gember in een koekenpan.
Voeg wat Canderelpoeder en een bodempje water toe.
Bak vervolgens de stronkjes witlof tot ze goudbruin zijn en maal wat verse peper erop.
Lekker met een visje.


Salade met oesterszwammen en appel
Bak "droog" wat verse oesterzwammen in een koekenpan.
Iets water of appelsap aan de kook brengen in een andere koekenpan (± 1 el) en bak daarin een elstar appel gaar.
Versier wat gemengde sla met de champignons en de appel en eventueel wat walnoten.


Radijs met grof zeezout

Groentesoep ...
met groente of met zalm

Maak een basis bouillon van verschillende groente (prei/wortel/knolselderij/bleekselderij/ui en tomaten).
Tomaatjes geven kleur aan de bouillon!
Laat alle groente zachtjes pruttelen gedurende 60 minuten.
Haal de groente eruit en
gebruik de bouillon met verse knapperige groenten of met kleine stukjes verse zalm en bieslook.

De overgebleven groente kun je zo eten of tot purée verwerken. Lekker bij een gestoomd visje.

Lekker als je iets kaas mag hebben om een kruidencrème te maken.
Mix koriander, peterselie, knoflook en parmezaanse kaas samen tot puree.
Heerlijk in de soep!


Belinda... succes!!!



Ontslakken met een soepdieët!
een koud kunstje

U mag dit dieet een week volgen, een week stoppen en vervolgens weer een week volgen.
U voelt zich goed terwijk u zoveel kunt eten als u wilt en dit dieet maakt uw licham gezond en schoon.

Was en snijd:
6 uien
3 groene paprika's
1 bos selderij
1 witte kool
3 grote tomaten
2 grote winterpenen.
Variatie in groente keuze mogelijk:
Denk aan courgette,
bleekselderij,
knolselderij,
meiraapjes en
sperciebonen.

Breng alles aan de kook in veel water. Voeg 2 soepverrijkers (maggie mixsoep) toe en
kook de groenten gaar in 15 tot 30 minuten.
Breng op smaak met sojasaus, rozemarijn, oregano, knoflook, tijm en peper maar vooral GEEN ZOUT.

De soep kunt u zoveel eten als u wilt (gewoon of gemixd).
1e dag: soep + alle soorten fruit behalve bananen
2e dag: soep + alle soorten groenten behalve doperwten, bonen en mais (rauw of gekookt)
3e dag: soep + soep + fruit en groenten
4e dag: soep + 1 tot 6 bananen en tot 8 glazen magere melk
5e dag: soep + 8 glazen water, 100 gram biefstuk, kalfsvlees of kip (zonder vel) en 6 tomaten
6e dag: soep + 100 gram biefstuk, kalfsvlees of gestoomde vis en verse groenten (rauw of gekookt)
7e dag: soep + 2 glazen grapefruitsap, rijst en groenten
8e dag: 5 kilo kwijt of meer!
Eet smakelijk
Na het soepdieet, 24 uren geen alcohol gebruiken.
Bron: de spruit  




Wijnadvies:
Water met citroenschijf en mint blaadjes
Iets Sauvignon Blanc (1/4) vermengd met ijswater (3/4).