Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Konijn

Konijn
Dit is een recept van Elegance, die werd begeleid door een glas Riserva Teroldego uit Trentino.

Besmeer 4 tamme konijnenbouten met 2 eetlepels dragon-mosterd .
Verhit de boter.
Fruit een sjalot en bak de bouten rondom bruin.
Voeg 1 takje thijm en 2 deciliter droge witte wijn toe (liefst al verwarmd).

Stoof de bouten in ca. 1 uur gaar en keer ze regelmatig om.

Blus de jus met een scheut Armagnac .
Zeef de jus boven een steelpan.
Roer 1 deciliter slagroom en 1 eetlepel vers gesneden dragon erdoor en houd nog enkele minuten tegen de kook aan.

Schenk de saus over de bouten en maal wat peper boven.
Lekker met gekookte aardappels of verser pasta.

De jury vond de wijn intens en krachtig met aroma's van kersen, kruiden en vanille en een volle afdronk.
Iets gekoeld serveren op ongeveer 14/15°C.

Wil je liever witte wijn erbij drinken, kies voor een 'vette' Chardonnay, een hout gerijpte uit Frankrijk of een nieuwe-wereld Chardonnay.


Foto: cuisine AZ