Koko's garnalen
Garnalen in kokos
Een recept van Willem, als voorgerecht of als borrelhapje,
om je vingers bij af te likken!
Voor ongeveer 30 stuks grote garnalen (met staart).
Maak een bierbeslag door 250 gram bloem, 3 eigelen en 1 blikje bier samen de mixen.
Sla het eiwit met een beetje zout stijf en roer dit door het bierbeslag.
Houdt een garnaal vast aan zijn staart en haal hem door het beslag en vervolgens door de gemalen kokos (bijvoorkeur grof).
Leg de garnalen vervolgens op een met bakpapier bedekt bord en zet ze minimaal 20 minuten in de koelkast.
Verhit een pan met olie.
Als de olie goed heet is bak je de garnalen totdat ze goudbruin zijn.
Je kunt de garnalen dippen in een mango of sinaasappel chutney
en/of met rijst serveren.
Drink hierbij een witte Spaanse wijn als een Verdejo of een Rioja, liefst op hout gerijpt!
Willem maakt rijst buideltjes van bananenbladeren.
Zo mooi en zo lekker!
Bron en foto's: Willem en Edwin