Kip paté
Kip pâté
Een recept van Hetty.
Favoriet bij Erik en Ryan! simpel en lekker!
Nodig:
een patévorm met deksel voor een paté van ongeveer een kilo,
een braadslee/overschaal waar de patévorm royaal in past.
Oven voorverwarmen op 180°C
3 sjalotten,
3 tenen knoflook (gepeld)
snipperen en fruiten in een scheutje olijfolie
600 gr. kipfilet in blokjes snijden en samen met
5 eieren pureren in de keukenmachine
Toevoegen:
mespunt versgeraspte nootmuskaat,
stukjes geknipte bieslook,
3 dl. room,
peper en zout uit de molen,
gefruite uitjes/knoflook aan de vleesprut.
Wees niet te zuinig met zout en peper.
Kip, eieren en room zijn flauw van smaak.
Water koken
Vleesprut over doen in de patéschaal. Deksel erop.
Zet de patéschaal in de braadslee.
Vul de braadslee met kokend water tot ca 2/3 van de hoogte van de patéschaal.
Zet de braadslee met inhoud ongeveer 1 uur in de oven.
Hetty vindt hem warm/lauwwarm het lekkerst om te eten.
Bon appétit.
Wat drinken Hetty erbij?
"Zondag hebben we de biologische Chardonnay gedronken.
Voor mij een smaak waar ik even aan moest wennen. Geen doorsnee chardonnay.
We hebben er een kippaté bij gegeten met een confiture van rode uit, een salade en lekker donder brood.
De kinderen vinden het een “blijver”. Ze bedoelen dan dat ik het moet bewaren en vooral nog eens moet maken.
Bij de kippaté was de wijn prima, maar de (zoete) uienconfiture liet weinig van de smaak over".
Voeg eens een worteltje bij voor de kleur!
Bron van Hetty: Stéphane Reynaud, Patés & Terrines, uitgeverij Terra
foto: les gourmandises