Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Kersen likeur

KERSENLIKEUR

Benodigdheden
4 kg Kersen
2 á 2,5 kg suiker
2 vanille staafjes
2 kaneel stokjes
1 thl kaneelpoeder
8 kruidnagels
4 laurierblaadjes
2 stukjes foelie
3 liter alcohol (bv wodka van 40 %)

Bereiding
Kersen goed uitpersen tot ongeveer 2,5 á 3 ltr sap over is.
De suiker goed oplossen in het sap en de alcohol.
Alle ingrediënten in een grote gesloten bokaal of fles doen.

Ongeveer 3 maanden laten weken, elke week een keer goed omschudden.
Na 3 maanden de likeur goed filtreren tot ze helder is.
½ theelepel glycerine toevoegen en herbottelen.
 

ZWARTE KERSENLIKEUR

750 gr goed rijpe zwarte kersen
½ stokje pijpkaneel
1 kruidnagels
4 gr gemberwortel
125 gr suiker
1 ltr vanillebrandewijn.


Weeg 375 gr kersen af en doe in glazen pot.
Stamp de rest met de pitten stuk en doe ze erbij.
Voeg kaneel, kruidnagel en suiker toe.
Giet brandewijn erover en sluit de pot.
Laat minstens 4 weken in de zon staan.
Zo nu en dan schudden.

Filtreren door dubbele koffiefilter.
Daarna 2 theelepels glycerine toevoegen en in mooie flessen vullen en opslaan.


MORELLEN OP ALCOHOL

Benodigdheden
1 liter alcohol (40%)
1 vanille staafje
1 kaneel stokje
4 kruidnagels
150 á 250 gr suiker
1 kg morellen

 

Bereiding
De morellen (met pitten) eerst licht kneuzen.
Alles in een grote fles of bokaal doen , ½ theelepel glycerine toevoegen en afsluiten.
Na 2 maanden afhevelen.
De morellen zelf kan men dan als dessert verorberen.

Dit kan ook met elk ander fruit toegepast worden.
Bij zeer zure vruchten echter meer suiker toevoegen (300 - 350 gram per liter).





Bron: Mamie, home scarlet