Kartoffel suppe
KARTOFFEL SUPPE
Een recept van Rolf gemaakt bij de kookclub
2 winterpeen, wassen,schoonmaken en in schijven snijden .
1 kilo aardappelen in kleine stukken snijden,
1 prei in schijven snijden,
2 uien fijn snijden.
Bak 300 gram spek uit (in heel kleine stukjes gesneden) in de olie en neem de helft uit de pan om deze later te gebruiken om de Cappuccino te besprenkelen!!
Doe de achtergebleven spekjes samen met de uien in een soeppan en laat het glazig stoven.
Voeg dan in de soeppan de groenten,
1 lepel bloem toe en voeg ook langzaam de 1½ groente bouillon en 1 glas witte wijn toe totdat groente bedekt is.
Voeg 3 laurierblaadjes en 4 kruidnagelen toevoegen, en zachtjes 30 min laten koken. Verwijder daarna de laurier en kruidnagelen en mix de soep.
Voeg 1 bos fijn gehakte peterselie toe en maak het met marjolein, tijm, nootmuskaat, zout en peper (pittig) op smaak.
Klop 3 dl slagroom op totdat deze enigszins stevig is.
Dien de soep op in een koffiekopje met de slagroom als bij een cappuccino en besprenkel deze met de fijn gehakte spekjes.
Voeg daarnaast in lange reepjes het geroosterde witte brood toe (alsof het een lepeltje is).
Tip: Borden of kopjes voorverwarmen in de oven op 60C !
Wijn: Grauer Burgunder, trocken, Niersteiner Rheinhessen
Ook heerlijk met reepjes gerookte paling of net als boven in een uitgeholde bolletje!
Bron: Rolf - eatsmarter - libelle